FOTO Planta foarte rară care a înflorit în pădurile din Botoșani. Ai trecut de multe ori pe lângă ea fără să știi cât e de specială

Planta foarte rară care a înflorit în pădurile din județul Botoșani are o înălțime de 30-80 cm, frunze late și ovale și flori mari. Papucul Doamnei este o plantă extrem de rară. Floarea a fost culeasă în mod excesiv, iar din această cauză a dispărut din mai multe regiuni ale țării noastre.

Papucul doamnei – Cypripedium calceolus, una dintre cele mai rare și periclitate flori din România are un loc special în județul Botoșani unde crește în liniște departe de agitația cotidiană și de tentația multora de a le culege chiar dacă amenzile sunt imense.

„Le-am făcut zilele acestea o vizită, ne-am bucurat la vederea lor, le-am fotografiat și ne-am asigurat că sunt în regulă. Papucul doamnei este cea mai mare specie de orhidee europeană, iar în țara noastră este protejată prin decret regal din anul 1938. Ma bucur nespus că am oportunitatea de a vedea și de a fotografia asemenea frumusețe a naturii”, a precizat fotograful Silviu Foca, cel care a realizat câteva fotografii cu această floare.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Foto: Silviu Foca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *