FOTO Polițiștii botoșăneni, activități educative cu tinerii instituționalizați

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Botoşani au fost alături de  tinerii instituționalizați la Complexul de Apartamente  Casa mea de pe raza municipiului Dorohoi, în mijlocul cărora au derulat activităţi preventive.

Tematica prezentată a fost axată pe identificarea situațiilor de risc asociate plecărilor din unitatea de protecție, pe luarea măsurilor de prevenire adecvate pentru a evita unele situații de victimizare, precum și pe importanța conduitei preventive.

Un comportament teribilist la vârsta adolescenței se poate transforma intr-o tragedie, iar dispariția  poate reprezenta o perioadă plină de riscuri de victimizare. Participanților  le-a fost adusă în atenție problematica traficului de persoane în scopul expoatării sexuale sau a exploatării prin muncă, în baza acestuia tinerii primind o serie de recomandări cu privire la metodele legale de ocupare a unui loc de muncă în afara țării. Totodată, adolescenților le-au fost prezentate câteva metode de victimizare în cazul traficului de persoane: metoda loverboy și recrutarea în mediul online.

Alături de polițiști de prevenire s-au aflat reprezentanți ai Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Dorohoi care instrumentează cazurile de dispariții, tinerii primind  recomandări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situaţii de risc.

Activitatea se desfășoară în cadrul Campaniei naționale de prevenire a dispariției voluntare în rândul copiilor  Plecatul de acasă nu este o soluție, derulat de Poliția Română în colaborare cu Asociația Telefonul Copilului  cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Obiectivul principal al campaniei este creșterea nivelului de conștientizare cu privire la fenomenul dispariției voluntare a minorilor și la efectele negative ale acestei forme de dispariție.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Bărbat dintr-o localitate din Botoșani, reținut de polițiști după ce și-a bătut soția

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *