Tumoră de 45 de kilograme, extirpată din abdomenul unei femei din Botoşani. Medic: Este cea mai mare tumoră extirpată din istoria Botoşaniului

O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, în cadrul unei intervenții chirurgicale efectuate de medicii chirurgi din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.

Pacienta este o femeie în vârstă de 41 de ani, din Suharău, care a ajuns la medic după ce și-a dat seama că a început să ia foarte mult în greutate. Când a ajuns la spital, botoșăneanca avea 130 de kilograme.  În urma unui examen ecografic, medicii au depistat tumoră gigant la nivelul uterului.

Operația a durat 2 ore și 20 de minute, echipa operatorie fiind condusă de medicul primar Iulian Preda, care a fost asistat de medicul primar chirurg Bogdan Viziteu, de medicul anestezist Ana-Maria Zamosteanu, precum și de asistenta Brânduşa Melinte.

Debutul tumorii pare a fi de un an de zile. Operația a durat 2 ore și 20 de minute. A fost un caz de excepție, tumora în sine cântărea peste 45 de kilograme. Este tumora cea mai mare extirpata din istoria medicală a acestui județ și acestui spital ”, a declarat medicul Iulian Preda.

Medicul chirurg de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani a mai extirpat o tumoră gigant în anul 2020, care cântărea 28 de kilograme.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Caz tulburător la Botoșani! Minoră de 15 ani, agresată sexual de un bărbat de 34 de ani

One thought on “Tumoră de 45 de kilograme, extirpată din abdomenul unei femei din Botoşani. Medic: Este cea mai mare tumoră extirpată din istoria Botoşaniului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *