Incident cu final fericit! O fetiță s-a pierdut de părinți pe Unirii. Copila a fost dusă la poliție

Incident cu final fericit la Botoșani! O fetiță de doar câțiva anișori s-a pierdut de părinți pe Unirii, duminică seară. Copila a fost găsită de o mămică, care a dus-o la Poliție. Între timp au fost identificați părinții copilei, iar fetița a ajuns în grija lor.

„Fetița are patru anișori. Nu știa nici cum o cheamă pe mama și pe tata. Eu m-am învârtit pe Unirii, dar nu i-am găsit părinții și am dus o la secția de poliție, iar acolo i- am așteptat părinții. Părinții au venit foarte repede, în 10 minute deja erau la secție”, ne-a mărturisit mămica care a găsit-o pe copilă.

Un caz asemănător a avut loc în august, anul trecut.

O fetiță de trei ani, din municipiul Botoșani, se afla la un loc de joacă, dar la un moment dat s-a pierdut de mama sa și a ajuns pe Pietonalul Unirii. Aici, dezorientată și speriată, copila se uita în jur să ceară ajutor. Parcă a simțit încotro să se îndrepte pentru că a rugat să o ajute fix un polițist. Este vorba despre un polițist de la Biroul Rutier, care se afla în timpul liber.

El a liniștit-o pe fetiță, spunându-i ca o va ajuta să ajungă cât mai repede la mama sa. Astfel, cu ajutorul colegilor aflați în serviciu au reușit să o găsească pe mama fetiței, care, l-a rândul său o căuta.

Polițiștii le recomandă părinților să îi învețe pe cei mici câteva lucruri pe care trebuie să le facă atunci când sunt în astfel de situații:

  • Să îți cunoască numele complet;
  • să rămână pe loc, să nu plece în căutarea ta, pentru că astfel ați putea alerga unul după altul;
  • Să se uite în jurul său și să caute persoana potrivită pentru a cere ajutor. În primul rand să caute cu privirea un polițist/jandarm, iar dacă acest lucru nu este posibil, să între în cel mai apropiat magazin sau restaurant.
  • Să nu primească nimic de la persoane necunoscute și, sub nicio formă, să nu plece cu persoane străine.
  • Ar fi minunat dacă ar cunoaște numărul de telefon mobil al unui dintre părinți, sau dacă ar avea numărul notat fie pe o brățară, tricou, pe încălțăminte.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *