El este fermierul din Botoșani care și-a pierdut o mare parte din avere în incendiul de ieri de la Cordăreni

Fermierul din județul Botoșani care și-a pierdut o mare parte din avere în incendiu de sâmbătă din satul Grivița- comuna Cordăreni se numește Stelian Ionescu și are 49 de ani. Botoșăneanul și-a creat, în urmă cu vreo șapte ani, propria afacere în agricultură, crescând vaci pentru lapte și pentru carne.

Întreaga afacere era pe persoană fizică, la ea muncind atât Stelian Ionescu, cât și tatăl acestuia, dar și fiul său. După ani de muncă, el a ajuns să construiască o adevărată fermă, în care avea peste 100 de bovine.

Din păcate, ziua de sâmbătă, 13 aprilie, a fost una de maxim ghinion pentru el. Un incendiu violent a cuprins adăpostul de animale, iar nu mai puțin de 54 de vaci au murit.

În incendiu au ars, de asemenea, adăpostul de animale, aproximativ 18 de tone de furaje, patru generatoare de curent, un compresor aer, roata de la o cisternă, o mulgătoare, un autoturism, o motopompă și s-au degradat alte bunuri din apropiere.

Cel mai probabil incendiul a fost de fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

Intervenție a pompierilor militari și civili

La caz s-au deplasat cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cordăreni și patru echipaje din cadrul Detasamentelor de Pompieri Dorohoi și Botoșani, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și o cisternă. Primii care au ajuns la fața locului au fost pompierii voluntari.

Când au pornit flăcările, într-o rulotă, la aproximativ 20 de metri de grajd, se afla un tânăr care avea grijă de animale pe timpul zilei.

Când a văzut flăcările era prea târziu. Din cele peste 100 de animale, puține au mai fost salvate. Din primele informații, pagubele se ridică la peste 100.000 de euro. Era toată agoniseala familiei de o viață și doar din asta trăiau. Cu laptele și brânza făcută de la vaci reușeau să se întrețină.

„Cel mai grav e că sunt vacile înăuntru, toate vacile. Doamne! Doamne! E o tragedie”, spune un localnic.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *