VIDEO De la ce a pornit incendiul de la ferma din Cordăreni, în care au pierit zeci de animale. Pagubele sunt uriașe

Incendiul de la ferma de animale din Cordăreni a fost stins de pompieri. Potrivit acestora, au ars adăpostul de animale, aproximativ 18 de tone de furaje, patru generatoare de curent, un compresor aer, roata de la o cisternă, o mulgatoare, un autoturism, o motopompă și s-au degradat alte bunuri din apropiere.

În incendiu au pierit 54 de vaci. Cel mai probabil incendiul a fost de fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

La caz s-au deplasat cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cordăreni și patru echipaje din cadrul Detasamentelor de Pompieri Dorohoi și Botoșani, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și o cisternă. Primii care au ajuns la fața locului au fost pompierii voluntari.

Când au pornit flăcările, într-o rulotă, la aproximativ 20 de metri de grajd, se afla un tânăr care avea grijă de animale pe timpul zilei.

Când a văzut flăcările era prea târziu. Din cele peste 100 de animale, puține au mai fost salvate. Din primele informații, pagubele se ridică la peste 100.000 de euro. Era toată agoniseala familiei de o viață și doar din asta trăiau. Cu laptele și brânza făcută de la vaci reușeau să se întrețină.

„Cel mai grav e că sunt vacile înăuntru, toate vacile. Doamne! Doamne! E o tragedie”, spune un localnic.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *