FOTO Tot mai mulți botoșăneni reclamă că sunt furați la cântar în piața centrală. Mai mulți comercianți au fost amendați de polițiști

Tot mai mulți botoșăneni au acuzat că sunt furați la cântar în piața centrală din municipiul Botoșani și au făcut reclamații la Poliția Locală. Astfel, miercuri, 10 aprilie 2024, între orele 10:00 -12:00, polițiștii locali au controlat comercianții din piață.

„Acest control a fost organizat ca urmare a nemulțumirilor cetățenilor care își fac cumpărăturile din Piața Centrală Botoșani și care au reclamat cântărirea necorespunzătoare a produselor achiziționate. În acest context, s-au organizat patrule mixte, de la servicii diferite, care au procedat la legitimarea unui număr de 110 comercianți, care au expus și au comercializat produse pe teritoriul Pieții Centrale”, precizează reprezentanții Poliției Locale Botoșani.

În urma controlului s-a constatat că unii comercianți, la cântarele folosite, nu aveau buletin de verificare metrologică în termen și adecvate scopului sau aparatul de cântărire a mărfii nu era poziționat în loc vizibil, pentru a putea vedea și cumpărătorul afișajul cântarului.

„Date fiind aceste nereguli, cei 18 polițiști locali prezenți în Piața Centrală Botoșani, în limita competențelor conferite de Legea nr.155/2010, H.G. nr.1332/2010 și de HCL Botoșani nr.138/2020, au aplicat 43 de sacțiuni contravenționale, din care 13 au fost cu amendă în cuantum total de 5.300 lei, iar alte 30 de sancțiuni au fost cu avertismente scrise și verbale”, precizează Poliția Locală.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *