FOTO Ți se rupe inima! Șase copilași din Botoșani au rămas fără casă, nu au cu ce se îmbrăca și nici cu ce merge la școală

O familie cu șase copii din satul Dumeni, comuna George Enescu, județul Botoșani, cu vârsta între 1 an și 12 ani au nevoie de ajutor după ce casa le-a ars din temelii.

Locuința a ars într-un incendiu puternic, zilele trecute, după ce copilașii cei mari s-au jucat cu chibriturile și au dau foc la furajele de lângă anexe. Bunica lor îi supraveghea, în timp ce părinții erau la muncă. O clipă de neatenție a fost de ajuns ca totul să se transforme în scrum. Bunica i-a ferit pe copilași din calea flăcărilor, însă nu a mai reușit să salveze niciun bun din casă.

Incendiul a fost observat de vecini, mult prea târziu pentru ca echipajele de intervenție să mai poată salva ceva. Mama copilașilor era în stare de soc când a văzut că totul era distrus.

Pentru că au pierdut totul, pe lângă o nouă căsuţa, copilașii și-ar dori să aibă pentru grădinița și scoală hăinuțe curate, rechizite, ghiozdane și încălțăminte, iar mama și tatal visează la electrocasnicele care au ars în incendiu. Nu mai au nici măcar aragaz unde să-și facă de mâncare.

Tocmai de aceea, Simona Elena Suhan lansează un apel către cei care vor și pot să ajute această familie. Este nevoie urgent de un aragaz cu ceas și butelie, o mașină de spălat semiautomata, un un frigider, TV, paturi, dulapuri, lenjerii, de invelit, dar cea mai urgenta nevoie este cea a alimentelor, a bănuților și a materialelor de construcție: lemn, BCA, ciment, piatra și nisip, gleturi, righips, parchet, tot ce înseamnă să poți construi o casa noua de la zero.

Bieții oameni s-au mutat într-o bucătărie de vară alăturată -care a ars și ea pe jumătate unde opt suflete se înghesuie într-o cămăruța și un hol alături de bunica. Primăria le va oferi un container unde să locuiască provizoriu până va fi ridicată căsuța. Tatăl copilașilor se pricepe la reparat și construcții dar are nevoie de materiale și ajutor.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Cei care vor să ajute familia, o pot contacta direct pe mama copilasilor: Hincu Sinziana tel: 0743951604 sau tatăl celor 6 copilași:Mihai Roibu, tel:075061980 din localitatea Dumeni, Comuna George Enescu, județul Botoşani.

Varste copii: baietel 1 a și 3 luni, fetita 3 ani jumatate, fetita 5 ani, baiat 7 ani, baiat 9 ani, baiat 12 ani. Tel:0743951604. Donații se pot face în contul Lei: RO24CECEB00008RON2255525, Beneficiar: Hrișcu Sînziana, sau IBAN RON: RO06BTRLRONCRT0587762901, IBAN EUR: RO53BTRLEURCRT0587762901, IBAN GBP: RO11BTRLGBPCRT0587762901, Cod BIC/SWIFT: BTRLRO22. Relatii la telefon: 0040757139794 Asociația Umanitara Simona Elena si Voluntarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *