Fiica unor profesori din Botoșani, elevă la Colegiului Militar, rezultate remarcabile la olimpiadele școlare

Fiica unor profesori din localitatea botoșăneană Ghireni, comuna Coțușca, Simina Vacariu, elevă a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” își face părinții mândri, dar și comunitatea din care a plecat pentru a-și construi o carieră militară.

Elev sergent Siminia Vacariu și-a arătat și în aceast an școlar dragostea față de disciplinele socio-umane, reușind performanța de a obține locul al II-lea faza județeană a olimpiadei de filosofie și calificare la etapa națională a competiției.

Pasionată de științele socio-umane, Simina și-a valorificat potenţialul, reușind să înțeleagă legăturile dintre gândire și acțiune în diferite domenii, să își formeze o imagine asupra sinelui, a celor din jur și a societății, dar și să răspundă la întrebări legate de existență, cunoaștere, valori morale, limbaj sau rațiune.

„Aș vrea să mă opresc asupra unui cuvânt: iubire. Albert Camus spunea despre iubire că înseamnă să dăruiești totul, să sacrifici totul fără speranța de răsplată. Olimpiada, refugiu pentru sufletul elevului militar, în care, renunți la micile bucurii pentru autodepășire. O alăt iubire care dă sens vieții pentru mulți e cea pentru înțelepciune- filosofia. Din aceste două iubiri mi se împletește viața, dar mai mult performanța”, precizează Simina.

Anul trecut, botoșăneanca a reușit frumoasa performanță de a obține mențiune la faza națională a olimpiadei de sociologie, iar în acest an, în perioada 27 aprilie-1 mai, va reprezenta colegiul militar la faza națională a olimpiadei de filosofie. De pregătirea elevei se ocupă profesor Daniela Cârloanță.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Paradă de mașini de epocă la Botoșani! Vezi când va avea loc evenimentul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *