Autostrada Pașcani- Siret, care tranzitează și Botoșaniul, mai face un pas spre realizare. Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru tronsonul Paşcani- Suceava din Autostrada Moldovei A7. Valoarea autostrăzii care va tranzita și județul Botoșani este de 9,2 miliarde lei, fondurile urmând a fi asigurate din bani europeni şi de la bugetul de stat.

Lungimea totală a traseului este de 67 kilometri, structurat în două loturi, unul de la Pașcani la Suceava, iar celălalt de la Suceava la Siret.

Am semnat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru 𝐭𝐫𝐨𝐧𝐬𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐏𝐚𝐬̦𝐜𝐚𝐧𝐢-𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐀𝟕, un pas vital pentru finanțarea legăturii întregii regiuni a Moldovei cu Bucureștiul. Tronsonul acesta este amplasat pe raza județelor Iași, Suceava și Botoșani și va asigura legătura între tronsoanele Bacău – Pașcani (deja în execuție) și Suceava-Siret, aflat în proiectare. În valoare de 9,2 miliarde lei, investiția este finanțată din #banieuropeni prin Programul Transport și de la bugetul de stat, cuprinzând inclusiv lucrările de infrastructură auxiliară și alte costuri asociate. Lungimea totală a traseului este de 𝟔𝟐 𝐤𝐦, structurat în două loturi. Pentru că tot vorbeam zilele trecute despre planificare, A7 este dovada că printr-o abordare strategică poți să pui bazele unor proiecte de amploare. Faptul că nu am fi putut asigura finanțarea intregii investiții printr-un singur instrument nu a fost un impediment. A7 este rezultatul unei strategii care implică coordonarea și utilizarea eficientă a resurselor de care dispunem din bani europeni. Porțiunea Ploiești-Buzău-Focșani-Pașcani este finanțată prin PNRR, iar continuarea până la Siret prin Programul Transport 2021-2027. Mulți uită că pentru a accesa fondurile europene aferente sectorului de transport, MF trebuie să asigure partea de confinanțare din bugetul național. Pentru următorii ani avem nevoie de 𝟏𝟎 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 care să acopere toate aceste proiecte în care suntem angrenați”, a afirmat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

Google New Urmareste-ne pe Google News

2 thoughts on “Autostrada Pașcani- Siret, care tranzitează și Botoșaniul, mai face un pas spre realizare. Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici

  1. Noroc cu camioanele ucrainenilor care tranziteaza tara si pentru ca se face autostrada pentru ca cerealele sa ajunga mai repede unde trebuie! In sfarsit,vom putea sa rasuflam usurati si sa ne bucuram ca vor fi mai putine accidente pe E85 si ca nu mai sar politisti ascunsi in tufisuri cu radar,desi nu au nimic cu carutele si tractoarele care incurca circulatia si cauzeaza multe accidente! Vom putea sa mergem mai linistiti si sa ajungem mai repede peste 3-4 ani- ca asa e la noi- nu putem avea autostrazi cum au alte tari!

  2. Dragii mei …… politici ne fac autostrazi, ne dau salarii, pensii ,spitale, poduri dor in campania electorala! sa fim seriosi de 34 ani doar promisiuni iar cand fac le fac sa reziste 4 ani avem exempulul ASFALTAREA MANOLEASA RADAUTI CARE ACU ESTE DISTRUS COMPLET ! A FOST PENTRU 4 ANI IN REST ….PROMISIUNI ! CRE CA VOR FI STERSE COMENTARIILE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *