Cine sunt cei care vor scăpa de taxa de boală. Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă după mai multe variante

concediu medicalDupă ce a uitat de bolnavii de cancer, apoi de cei cronici, Guvernul a stabilit formula finală pentru aşa zisa taxă de boală. Săptămâna trecută din discuţii erau scutiţi cei care îngrijeau bolnavii oncologici, dar uitaţi chiar cei care sufereau de cancer. Ieri variantele includeau bolnavii cronici, dar nu era clar cine se încadrează. Abia astăzi s-a stabilit: toţi cei care îşi iau concediu medical pentru boală obişnuită vor plăti impozitul de 10% pentru asigurări de sănătate.

După mai multe discuţii din ultimele zile în care guvernanţii anunţau că e finalizată lista, apoi că mai introduc alte categorii de boli, într-un final astăzi au adoptat ordonanţa.

Cine sunt românii care vor scăpa de taxa de boală

Aşadar nu vor plăti taxă pe boală cei care primesc concediu medical pentru boli cardiovasculare, SIDA, mai multe tipuri de arsuri, boli oncologice dar şi pentru îngrijirea pacienţilor cu boli oncologice.

De asemenea, categoriile de mame despre care vorbeam săptămâna trecută au rămas scutite. Vorbim de concediu medical pentru sarcină şi lăuzie, îngrijire copil şi copil cu handicap, pentru reducerea duratei de lucru, dar şi pentru risc maternal. Nu vor plăti impozitul de 10% nici salariaţii care primesc zile libere pentru boli infecţioase, carantină, boli profesionale, accidente de muncă şi urgenţe.

Din cele peste 3 milioane de concedii medicale date anul trecut, aproape 2 milioane au fost acordate pentru boli obişnuite, potrivit datelor de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Tot astăzi a fost adoptat şi ajutorul de 2000 de lei pentru aproximativ 15 mii de mame cu o situaţie financiară precară pentru fiecare nou-născut, potrivit Observator

Google New Urmareste-ne pe Google News

Încă un bloc de locuințe cu cinci etaje și spații comerciale va fi ridicat în municipiul Botoșani. Vezi în ce zonă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *