FOTO Accident în municipiul Botoșani! Porsche-ul unui om de afaceri a fost avariat

Un accident rutier a avut loc marți, pe strada Primăverii din municipiul Botoșani.  Porsche-ul omului de afaceri Cătălin Silegeanu a fost avariat în evenimentul rutier.

Șoferul unui autoturism Audi A4 circula în spatele autoturismului Porsche, iar la un moment dat, acesta nu a frânat la timp și a lovit mașina omului de afaceri, pe care a proiectat-o într-o altă mașină care circula în fața sa.

Din accident nu au rezultat victime, dar Cătălin Silegeanu acuza dureri în zona capului, susținând că ar fi lovit brusc tetiera în urma impactului.

Mașinile au fost avariate, iar șoferii au mers la Poliție pentru ca agenții de circulație să întocmească documentele necesare în astfel de evenimente.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Șofer din Botoșani implicat într-un accident mortal

Un șofer din județul Botoșani a fost implicat într-un accident mortal care a avut loc vineri seară, în localitatea suceveană Poiana Stampei. Viorel C., de 57 de ani, din comuna Mihăileni, circula regulamentar, dar șoferul unui alt autoturism a făcut o manevră care a dus la nenorocire.

Ioan B. de 88 ani din comuna Poiana Stampei se afla în autoturismul marca Skoda, care era oprit în afara părții carosabile a D.N. 17.

În momentul în care s-a pus în mișcare, nu s-a asigurat și a virat stânga pe banda de circulație aferentă sensului Vatra Dornei către Bistrița, intrând în coliziune cu ansamblul de vehicule format din autoutilitara Mercedes Benz,  condus regulamentar de către  Viorel C. de 57 ani din comuna Mihăileni, județul Botoșani. Conducătorul autoturismului a efectuat manevra de mai sus cu intenția de a ajunge pe banda opusă de circulație.

În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto vinovat de producerea accidentului și rănirea pasagerei de pe locul dreapta față din autoturism, o femeie de 74 ani, care a fost transportată la C.P.U. din cadrul Spitalului Municipal Vatra Dornei. Botoșăneanul nu era sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii fac cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de ,,uciderea din culpă” și ,,vătămarea corporală din culpă”.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Autostrada Pașcani- Siret, care tranzitează și Botoșaniul, mai face un pas spre realizare

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru tronsonul Paşcani- Suceava din Autostrada Moldovei A7. Valoarea autostrăzii care va tranzita și județul Botoșani este de 9,2 miliarde lei, fondurile urmând a fi asigurate din bani europeni şi de la bugetul de stat.

Lungimea totală a traseului este de 67 kilometri, structurat în două loturi, unul de la Pașcani la Suceava, iar celălalt de la Suceava la Siret.

Am semnat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru 𝐭𝐫𝐨𝐧𝐬𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐏𝐚𝐬̦𝐜𝐚𝐧𝐢-𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐀𝟕, un pas vital pentru finanțarea legăturii întregii regiuni a Moldovei cu Bucureștiul. Tronsonul acesta este amplasat pe raza județelor Iași, Suceava și Botoșani și va asigura legătura între tronsoanele Bacău – Pașcani (deja în execuție) și Suceava-Siret, aflat în proiectare. În valoare de 9,2 miliarde lei, investiția este finanțată din #banieuropeni prin Programul Transport și de la bugetul de stat, cuprinzând inclusiv lucrările de infrastructură auxiliară și alte costuri asociate. Lungimea totală a traseului este de 𝟔𝟐 𝐤𝐦, structurat în două loturi. Pentru că tot vorbeam zilele trecute despre planificare, A7 este dovada că printr-o abordare strategică poți să pui bazele unor proiecte de amploare. Faptul că nu am fi putut asigura finanțarea intregii investiții printr-un singur instrument nu a fost un impediment. A7 este rezultatul unei strategii care implică coordonarea și utilizarea eficientă a resurselor de care dispunem din bani europeni. Porțiunea Ploiești-Buzău-Focșani-Pașcani este finanțată prin PNRR, iar continuarea până la Siret prin Programul Transport 2021-2027. Mulți uită că pentru a accesa fondurile europene aferente sectorului de transport, MF trebuie să asigure partea de confinanțare din bugetul național. Pentru următorii ani avem nevoie de 𝟏𝟎 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 care să acopere toate aceste proiecte în care suntem angrenați”, a afirmat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *