Fostul primar din Botoşani arestat pentru viol, pus în libertate. Decizie definitivă a instanţei

Fostul primar din judeţul Botoşani, care a fost arestat, joi, pentru viol, a fost pus în libertate. Tribunalul Botoşani a decis, marţi, punerea în libertate a lui Dinu Moroşanu, cel care a fost acuzat că a violat o adolescentă de 16 ani.

Botoşăneanul, care se pregătea să candideze din nou la Primăria Viişoara din partea PNL, a ademenit-o pe fată în locuința lui, acolo unde a întreținut relații sexuale cu aceasta împotriva voinței acesteia.

Fapta s-a produs pe 31 martie, însă în cursul zilei de 3 aprilie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele fostul primar acum în vârstă de 54 de ani. Botoșăneanul este bănuit de comiterea infracțiunii de viol.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

Admite contestaţia formulată de inculpatul Moroşanu Dinu împotriva încheierii din data de 04 aprilie 2024, pronunţată de de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Darabani în dosarul nr. 682/217/2024. Desfiinţează încheierea atacată şi în rejudecare: Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani în dosarul nr. 156/146/P/2024. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Moroşanu Dinu de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 6/UP din data de 04.04.2024, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare efectuate la ambele instanţe rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată astăzi, 08 aprilie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *