A dat buzna în casa unor bătrâni şi l-a ucis pe proprietar. Agresorul ajunge în faţa magistraţilor

foto observator

Un tânăr din Botoșani, care este acuzat că ar fi ucis un bătrân și ar fi rănit-o pe soția acestuia, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru săvârşirea infracţiunilor de „tâlhărie calificată” și „tâlhărie urmată de moartea victimei”.

Faptele s-au petrecut în luna ianuarie a acestui an, atunci când botoșăneanul de doar 22 de ani a dat buzna în locuința celor doi bătrâni din localitatea Coșula. Folosind un cuțit, tânărul l-a înjunghiat pe proprietar, iar pe soția acestuia a amenințat-o cu moartea și a rănit-o în zona feței.

Era pentru a doua oară când individul, Florin Popa, a intrat în casa celor două bătrâni cu scopul de a-i tâlhări.  În noaptea de 2 spre 3 decembrie 2023, botoșăneanul a intrat în casa celor doi pensionari și, folosind un cuțit, i-a amenințat și le-a luat acestora o sumă de 7.000 de lei.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Modul sălbatic în care Florin l-a obligat pe botoșăneanul de 85 de ani să-i dea economiile

Tânărul de 22 de ani, care l-a ucis cu sălbăticie pe botoșăneanul de 85 de ani pentru bani, a dat dovadă de o cruzime de nedescris. Ca-n filmele de groază, Florin Popa, din Coșula, a intrat în casă peste el și l-a terorizat pe bărbat. Prima dată, l-a tâlhărit de 7.000 lei. Practic l-a obligat să îi dea toate economiile sale. Așa a pus mâna pe cei 7.000 lei, însă bătrânul mai avea ascunși, într-un alt loc, încă 5.000 lei. Cel mai probabil, tânărul știa că bătrânul mai avea bani, așa că miercuri s-a întors în locuința acestuia.

A așteptat ca soția acestuia, bolnavă de Altzheimer,  să iasă afară, apoi l-a chinuit pe bătrân să-i dea și celelalte economii. L-a tăiat la ambele mâini și a așteptat să moară. De altfel, în urma perchezițiilor la locuința lui Florin Popa anchetatorii au găsit cuțitul folosit.

Tânărul de 22 de ani a fost plecat o vreme în Spania, dar de un timp s-a întors acasă și, probabil rămas fără bani, s-a gândit că poate profita de pe urma botoșăneanului de 85 de ani. Din păcate, a luat o viață, iar acum riscă ani grei de pușcărie pentru fapta sa.

Comunicat de presă al Parchetului

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului P.F., în vârstă de 22 de ani, din com. Coșula, jud. Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „tâlhărie calificată” și „tâlhărie urmată de moartea victimei”.

S-a reţinut că:

– în perioada 02-03.12.2023, pe timp de noapte, inculpatul a pătruns în locuința persoanelor vătămate C.G. și C.F., din sat-comuna Coșula, jud. Botoșani, unde, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, prin amenințare și folosirea unui obiect tăietor-înțepător, a determinat pers. văt. C.G., care a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 25-27 zile de îngrijiri medicale, să-i remită suma de 7.000 de lei;

– în data de 16.01.2024, în intervalul orar 21.00-22.00, inculpatul a pătruns în locuința acelorași persoane vătămate și, după ce acestea i-au remis suma de 30 de lei, i-a aplicat victimei C.G. mai multe lovituri cu un cuțit, cauzându-i decesul, și, cu același cuțit, a amenințat-o și a lovit-o în zona feței pe pers. văt. C.F., cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 5-6 zile de îngrijiri medicale.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *