Trei botoșăneni accidentați la locul de muncă, în luna martie

Trei botoșăneni s-au accidentat la locul de muncă, în luna martie, potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Toate cele trei persoane accidentate sunt cu incapacitate temporară de muncă.

În luna amintită, inspectorii de muncă au efectuat controale la un număr de 67 agenţi economici, din care au fost sancționați 58,  au fost constatate 119 neconformităţi şi au fost dispuse 129 de măsuri, fiind aplicate 9 amenzi în valoare de 75.000 de lei și 114 avertismente.

Cele mai des întalnite deficienţe în cadrul acţiunilor de control au fost: căi și ieșiri în caz de urgență parțial blocate; lipsă fișe tehnice de securitate; lipsa verificărilor periodice ale instalațiilor electrice la termenele stabilite de reglementările tehnice din domeniu; semnalizare incompletă; neinformarea lucrătorilor despre riscurile de accidentare și de îmbolnăvire profesională precum și măsurile de prevenire; neasigurarea efectuării examenului medical la angajarea lucrătorilor şi a examenului medical periodic; lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi de îmbolnavire profesională”, transmite ITM Botoșani.

FOTO Magazinul ”Meșterul casei tale”, deschis, la Botoșani. Discounturi pentru clienți și avantaje pentru parteneri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *