Comercianți din piețele din Botoșani, amendați de polițiștii locali. Ce probleme au găsit

Mai mulți comercianți din piețele din municipiul Botoșani au fost amendați de polițiștii locali în urma unor controale. În intervalul 1-5 aprilie a.c., polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, au desfășurat misiuni pentru organizarea și desfășurarea unui comerț legal, sigur și civilizat, în conformitate cu competențele deținute potrivit Legii nr. 155/2010, pe teritoriul Pieței Centrale și Pieței Viilor.

Astfel, au fost aplicate trei sancțiuni cu amendă în cuantum total de 600 lei, unor comercianți care expuneau spre vânzare produse agricole fără a afișa eticheta de produs conform prevederilor Legii nr. 145/2014; două sancțiuni aplicate unor comercianți pe bază de atestat de producător din Sectorul Lactate, deoarece au omis să completeze în carnetul de comercializare marfa transportată la piață pentru vânzare conform prevederilor Legii nr. 145/2014.

Pentru lipsă permis de liberă trecere a fost amendat un conducător auto care a pătruns pe teritoriul Pieței Viilor încălcând astfel prevederile HCL nr. 138/2020, a fost sancționat cu avertisment scris. Deoarece ofereau spre vânzare diferite produse alimentare de proveniență Republica Moldova fără a prezenta acte doveditoare doi comercianți au fost sancționați contravențional conform prevederilor HCL nr. 138/2020.

Pentru desfășurarea de activități din grupa CAEN 5610, fără a deține autorizație eliberată de Primăria Municipiului Botoșani, o societate comercială care are punct de lucru în Piața Centrală a fost sancționată contravențional conform prevederilor O.G. nr. 99/2000 și aplicat termen de intrare în legalitate.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *