Se schimbă legea, sunt vizaţi toţi proprietarii de câini. Nu contează dacă stau la bloc sau la curte

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a propus un proiect de modificare a ordinului referitor la înregistrarea și identificarea câinilor cu stăpân în România.

Câinii achiziționați de cetățenii români sau rezidenți ai României trebuie înregistrați și identificați conform noilor prevederi în termen de maxim cinci zile de la achiziționare, scrie Fanatik.

Proprietarii câinilor născuți pe teritoriul României trebuie să solicite identificarea și înregistrarea acestora în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân în termen de maxim 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzarea, donarea sau scoaterea în spații publice a acestora. Acesta este o colecție de informații electronice gestionată de Colegiul Medicilor Veterinari și cuprinde datele de identificare ale câinilor și ale proprietarilor, informații sanitar-veterinare etc. Utilizatorii Registrului de Evidență al Câinilor cu Stăpân trebuie să garanteze confidențialitatea datelor la care au acces.

Câinii cu stăpân proveniți din alte state membre ale Uniunii Europene sau din țări terțe trebuie înregistrați în RECS în termen de maxim 30 de zile de la intrarea pe teritoriul României, dacă rămân în țară mai mult de 90 de zile. Identificarea și înregistrarea acestora se fac în momentul adopției / revendicării, înainte de părăsirea adăpostului, cu obligația de a fi înscrise în RECS. Câinii neidentificați și neînregistrați sunt considerați câini fără stăpân și sunt tratați conform legislației specifice în vigoare.

Prin acest proiect, autoritățile își propun să îmbunătățească gestionarea și evidența câinilor cu stăpân din România, asigurând astfel o mai bună protecție și siguranță pentru aceste animale și pentru comunitate, potrivit RomaniaTV

Google New Urmareste-ne pe Google News

FOTO Magazinul ”Meșterul casei tale”, deschis, la Botoșani. Discounturi pentru clienți și avantaje pentru parteneri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *