Un fermier din Botoșani ar putea plăti cu averea sa pentru falimentul afacerii pe care a deținut-o

sursa: Revista Ferma

Un fermier din județul Botoșani ar putea plăti cu averea sa pentru falimentul afacerii pe care a deținut-o. Este vorba de Ioan Tăzlăoanu din comuna Hănești, a cărui afacere a intrat, în toamna anului trecut, în insolvență.

Lexro Insolv SPRL, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Tăzlăoanu Ioan Întreprindere Individuală, a depus, vineri, la Tribunalul Botoșani, o cerere prin care solicită antrenarea răspunderii patrimoniale a lui Ioan Tăzlăoanu pentru falimentul afacerii sale.

Insolvența, decisă în septembrie 2023

Tribunalul Botoşani a dispus, în luna septembrie 2023,, deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă, cu intrarea în faliment a Întreprinderii Individuale Tazlaoanu Ioan din localitatea Hăneşti. Măsura a fost luată la solicitarea Fondului de Garantare a Creditului Rural-IFN SA,  care a deschis procedura în calitate de creditor.

Pe site-ul Ministerului de Finanţe, Tazlaoanu Ioan I.I. figurează ca fiind înfiinţată în 2004, însă ultima declaraţie fiscală depusă este din 2015.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ferma zootehnică scoasă la vânzare

În decembrie 2016, o fermă zootehnică din judeţul Botoşani a fost scoasă la vânzare din cauza unor datorii pe care proprietarul acesteia le are la Banca Transilvania. Ferma aparţine lui Ioan Tazlaoanu din Hăneşti, care a contractat un credit de la bancă şi care are acum o datorie de peste 360.000 de lei.

Ferma de 470 de metri pătraţi, amplasată pe un teren de 2.300 de metri pătraţi, a fost scoasă la vânzare de executorul judecătoresc Cornel Turleanu.

Imobilele au fost evaluate la 196.600 de lei, însă la licitaţia din 10 ianuarie 2017 vor fi scoase la vânzare la un preţ de 147.000 de lei, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *