VIDEO Copila de 12 ani din Botoșani care a ajuns la inimile juraților de la Românii au talent. „Ai toate șansele ca peste 100 de ani să fii pe o bancnotă”

„Fata cu cobza” de la Botoșani a ajuns pe scena de la Românii au talent. Miruna Iustina Gireadă a putut fi urmărită vineri, de la 20.30, la Protv. Copila de 12 ani, care studiază vioara, s-a prezentat cu cobza, un instrument de suflet pentru ea, după cum a afirmat chiar ea. De-a lungul timpului, a mers la diferite concursuri și festivaluri, majoritatea cu tematică populară.

„Ai toate șansele ca peste 100 de ani să fii pe o bancnotă”, i-a spus Bobonete când a văzut-o.

Nu a moștenit talentul de la nimeni. Mama este secretară, iar tatăl este jandarm. Ea a participat la filmări pentru diferite clipuri la televiziune. La una din aceste filmări, a văzut o cântăreață care i-a povestit despre cobză și i-a spus că acest instrument este în pericol să se piardă. Atunci Miruna s-a îndrăgostit de cobză. Anul acesta se împlinesc 2 ani de când cântă la cobză și este printre puținele fete care fac asta.

Părinții i-au transmis Mirunei dragostea pentru folclor și instrumentele arhaice, iar acum Miruna ascultă muzică populară și trăiește muzică populară.

Mi-a plăcut foarte mult momentul tău! Prezența ta pe scenă este una plăcută și eu cred că oamenii de acasă se vor bucura foarte mult să te audă cântând și din voce și la instrument”, a spus Dragoș Bucur.

Miruna a primit trei de DA.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *