Adolescenta care a fost violată de un fost primar din Botoșani a mărturisit ce a păţit la şcoală. „I-a scris unei colege pe o foaie. E terminată”

Foto observator

Un fost edil din judeţul Botoşani, actual consilier local, a fost arestat după ce a violat o adolescentă de 16 ani. Culmea, fapta a avut loc în timp ce individul se pregătea pentru o nouă candidatură la alegerile locale din iunie. Bărbatul nu a avut niciun fel de remuşcare. Totul a ieşit la iveală după ce fata şi-a găsit curaj să povestească la şcoală ce a păţit.

Calvarul fetei a început după ce a mers la magazinul din sat, care îi aparține fostului primar Dinu Moroșanu. Bărbatul a intrat în vorbă cu ea, după care a ademenit-o în locuință, unde ar fi violat-o.

Fata nu a avut curaj să vorbească cu familie, ci i-a mărturisit unei colege ce a păţit, la şcoală

Mama victimei: Schimbată, speriată, încercănată…nu era fata care a plecat la magazin. Când a venit înapoi, nu mai era ea. 

Ruşinată de trauma prin care a trecut, adolescenta nu a avut curaj să vorbească cu familia, dar a mărturisit unei colege. Aceasta i-ar fi dat curaj să declare abuzul poliţiei.

Mama victimei: Nu a avut puterea de a se dăstăinui nouă, ca părinţi. I-a scris unei colege pe o foaie. Am aflat de la Poliţie ceea ce s-a întâmplat.

Mama victimei: E terminată. Deci…e terminată. E ceva strigător la cer.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Fostul primar era cunoscut ca un om familist şi muncitor

Dinu Moroșanu era cunoscut în comunitate ca un bărbat familist şi muncitor. Fostul edil ar fi comis fapta în timp ce se pregătea pentru o nouă candidatură la alegerile locale din comuna Viişoara.

Bătrână: Parcă îmi pare că nu e adevărat. Ştiu că sunt o familie liniştită. Păcat că are două fete mari…

Între timp, adolescenta are nevoie de ajutor să depăşească trauma

Alexandru Colbu, director adjunct DGASPC Botosani: Momentan lucrăm la raportul de evaluare. Probabil colegii mei vor recomanda consiliere psihologică a tinere, o consiliere şi a părinţilor vizavi de comportamentul pe care trebuie să îl aibă cu această tânără care clar a suferit o traumă şi un abuz. 

Dinu Moroșanu a fost primar în comuna Viişoara din Botoşani din 2016 până în 2020. A reuşit apoi să prindă un loc confortabil în consiliul local, iar acum visa din nou la scaunul de primar. În urma audierilor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit Observator.

Zece unități de învățământ din municipiul Botoșani vor intra în reabilitare până la sfârșitul anului școlar. Șeful IȘJ: Nu există varianta învățământului on-line

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *