Mii de botoșăneni au solicitat bilete de tratament prin Casa Județeană de Pensii. Vezi criteriile de acordare a biletelor!

Mii de botoșăneni au solicitat bilete de tratament prin Casa Județeană de Pensii (CJP) Botoşani. Până la această dată, la CJP Botoşani, au fost înregistrate 3.487 cereri de bilete, fiind organizate patru serii din cele 19 programate in acest an.

Pentru cele patru serii, au fost alocate județului un numar de 162 de bilete în unitățile de profil aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice.

TBRCM SA, avand ca unic actionar Casa Nationala de Pensii Publice, detine complexe cu o capacitate hoteliera totala de 3.139 de locuri de cazare pe fiecare serie in treisprezece statiuni balneare din tara: Amara( Ialomita), Bala ( Mehedinti), Bizusa ( Salaj), Covasna (Covasna), Geoagiu ( Hunedoara), Lacul Sarat ( Braila), Moneasa (Arad), Nicolina ( Iasi), Olanesti (Valcea), Pucioasa ( Dimbovita), Sarata Monteoru (Buzau) si 1 Mai ( Bihor). Pentru cele 4 serii organizate pana acum au fost vandute 156 de bilete din care 34 gratuite”, a declarat Cristina Anton, directorul Casei Județene de Pensii Botoșani.

Urmatoarea serie este programata incepand cu data de 23 aprilie 2024. In acest an pretul integral al unui bilet, la un hotel de 2 stele este de 2.824 lei iar la hoteluri de 3 stele un bilet va costa 2.968 lei.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Criteriile de acordare a biletelor:

  • Pensionari:
  • Daca a beneficiat de bilet de tartament in ultimii 2 ani, in sezon/extrasezon
  • Categoria de pensie de care beneficiaza
  • Cuantumul brut al drepturilor de pensie
  • Asigurati :
  • Daca a beneficiat de bilet de tartament in ultimii 2 ani, in sezon/extrasezon
  • Nivelul castigului burt de natura salariala de care beneficiaza

 Categoriile de persoane care pot beneficia gratuit de tratament balnear gratuit:

  1. a) pensionari de invaliditate,
  2. b) persoane persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi persoane deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, persoanele care au calitatea de luptător în rezistenţa anticomunistă,
  3. c) persoane persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945, din motive etnice, republicată,
  4. d) persoane ale căror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război,
  5. e) persoane beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Legii nr. 49/1999 privind pensiile I.O.V.R., cu modificările şi completările ulterioare;
  6. f) persoane cu handicap,
  7. g) persoane cărora li s-a stabilit de către medicul expert al asigurărilor sociale din cadrul caselor teritoriale de pensii, program individual de recuperare sau li s-a emis o recomandare medicală de către medicul curant.
  8. h) persoane ale căror drepturi sunt stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 757/2008 pentru aprobarea acordării biletelor de tratament balnear, în mod gratuit, salariaţilor care lucrează în mediu radioactiv – zonele I şi II de expunere la radiaţii, la prospectarea, explorarea, exploatarea, prepararea minereului de uraniu, precum şi la conservarea şi închiderea perimetrelor miniere.

FOTO Magazinul ”Meșterul casei tale”, deschis, la Botoșani. Discounturi pentru clienți și avantaje pentru parteneri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *