Doi indivizi au incendiat ușa casei unui polițist de frontieră din Botoșani. Ionuț și Bogdan au fost condamnați

foto arhiva

Doi indivizi au incendiat ușa casei unui polițist de frontieră din Botoșani. Curtea de Apel Suceava i-a condamnat pe Ionuț Mihai și Bogdan Alexoae la câte trei ani de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii ultraj. Magistrații Judecătoriei Darabani au dispus încetarea procesului penal pornit împotriva acestora pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu.

Victima s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 8.000 de lei, reprezentând daune materiale și morale. Inculpații sunt obligați să îi plătească victimei, fiecare, suma de 2.000 de lei cu titlu de daune morale. Inițial, Judecătoria Darabani i-a condamnat pe cei doi la închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă, potrivit stireasucevei.ro. În noaptea de 7 – 8 august 2016, în jurul orei 02.00, pentru a se răzbuna pe modalitatea în care lucrătorul de poliție de frontieră și-a exercitat atribuțiile de serviciu, inculpații au pătruns fără drept în curtea locuinței sale din satul/comuna Rădăuți – Prut, județul Botoșani, și au incendiat ușa de acces în locuință, cu o substanță inflamabilă. Mai exact, în luna respectivă, polițistul de frontieră la-r fi prins pe unul dintre inculpați cu țigări de contrabandă.

În urma incendiului ușa a fost degradată prin incendiere, iar fapta a fost de natură a pune în pericol alte bunuri aflate în acel imobil, care ar fi ars în lipsa intervenției de urgență a victimei și a familiei sale.

Cu ocazia cercetărilor s-a constatat că focul s-a extins la ambele fețe ale ușii, precum și în afara acesteia, înspre acoperișul de scânduri de deasupra ușii. Flăcările ajunge pe interiorul ușii au lăsat urme de ardere pe partea interioară. În lipsa stingerii incendiului cu promptitudine de către victimă s-ar fi aprins perdeaua din material sintetic de la intrare și bunurile din imobil.

Potrivit tovarășilor celor doi inculpați, înaintea incendierii Mihai și Alexoae au luat parte la un grătar.

Potrivit fișelor de cazier judiciar, cei doi inculpați au mai fost condamnați anterior pentru săvârșirea altor infracțiuni, însă nu sunt recidiviști.

Declarația unui martor

Un martor a spus că a organizat la domiciliul său un grătar, activitate la care au participat și cei doi inculpați. Grătarul a început pe la ora 12.00 și a fost terminat în jurul orei 19.00. În acest timp participanții au consumat băuturi alcoolice, iar unul dintre inculpați a afirmat că va incendia casa polițistului de frontieră, că îl va agresa fizic și că îi va arăta cine este el în sat, după care va fugi din localitate pentru a nu fi prins de polițiști.

După câteva zile, celălalt inculpat a venit în vizită la domiciliul martorului și i-a spus că a fost chemat de poliție la Botoșani pentru a da declarație într-un dosar penal privind incendierea locuinței polițistului de frontieră. Cu această ocazie, inculpatul respectiv i-a spus martorului că celălalt inculpat i-a povestit că a incendiat anexa gospodăriei polițistului de frontieră, folosind benzină.

După aproximativ o săptămână, martorul s-a întâlnit cu fratele unuia dintre inculpați. Cel dintâi i-a zis celuilalt individ că a fost chemat de Poliție la Botoșani în legătură cu incendiul respectiv. Atunci, fratele inculpatului a spus: ”De ce te cheamă pe tine dacă Ionuț Mihai și Bogdan Alexoae au dat foc?”.

”Îngropați” de telefoane

Deși inculpații au negat că ar fi incendiat locuința respectivă, inventând fel și fel de minciuni, din procesul verbal de interpretare listing și procesul verbal de redare a apelurilor telefonice efectuate în momentul comiterii infracțiunii reiese că cei doi nu dormeau la ora comiterii faptei, ci sunt localizați chiar în acea zonă, după ce în prealabil s-au întâlnit pe ascuns, la domiciliul unuia dintre ei. Pe urmă aceștia s-au deplasat cu o lanternă pe raza comunei Rădăuți-Prut.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Adolescentă de 16 ani violată de un fost primar din Botoșani. Bărbatul, care se pregătea să candideze din nou, a fost arestat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *