Adolescentă de 16 ani violată de un fost primar din Botoșani. Bărbatul, care se pregătea să candideze din nou, a fost arestat

O adolescentă de 16 ani a fost violată de un fost primar din județul Botoșani. Este vorba de fostul primar al comunei Viișoara, Dinu Moroșanu. Bărbatul, care se pregătea să candideze din nou la Primărie din partea PNL, a ademenit-o pe fată în locuința lui, acolo unde a întreținut relații sexuale cu aceasta împotriva voinței acesteia.

Fapta s-a produs pe 31 martie, însă în cursul zilei de 3 aprilie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele fostul primar acum în vârstă de 54 de ani. Botoșăneanul este bănuit de comiterea infracțiunii de viol.

Judecătoria Darabani a emis, joi, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Dinu Moroșanu.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

În baza art. 226 rap. la art. 223 alin. 2 C. proc. pen., cu reţinerea art. 202 C.proc.pen. şi art. 225 C. proc. pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului M. D.cu datele de stare civilă (…), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de viol săvârşit asupra unui minor, prev. de art. 218 ind. 1, alin. (2) din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.04.2024 şi până la data de 03.05.2024 inclusiv. Emite mandatul de arestare preventivă cu privire la inculpatul M. D. Executorie, potrivit art. 204 alin. 3 C. proc. pen.. Ia act de faptul că inculpatul a fost asistat de apărător ales, avocat Grigora? Ciprian În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru procuror şi inculpat. Pronunţată în camera de consiliu la data de 04.04.2024, ora 16:25.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *