Afaceriștii cu magazine la Botoșani, care apar în Topul Forbes cu miliardarii lumii

foto airisX

Doi oameni de afaceri, care apar în Topul Forbes cu miliardarii lumii, au magazine la Botoșani. Este vorba despre frații Pavăl.

Dragoş Pavăl, 57 de ani, cofondatorul lanţului de magazine de construcţii şi bricolaj Dedeman, este al treilea român din listă. Cu o avere de 2 miliarde de dolari, el se situează pe locul 1.623 în clasamentul Forbes. Averea sa este în creștere față de 2023, când însuma 1,7 miliarde.

Fratele său, Adrian Pavăl, 55 de ani, cofondator Dedeman, figurează pe locul 2.152 în lista Forbes, cu o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari (anul trecut apărea în același clasament cu 1,1 miliarde de dolari).

Fraţii Pavăl şi-au fondat afacerea în 1992. De la un singur punct, în Bacău, au ajuns la 57 de magazine. Ei deţin, de asemenea, acţiuni la mai multe companii româneşti cotate la bursă şi un portofoliu de proprietăţi imobiliare în Bucureşti şi în Cluj-Napoca, potrivit News.ro.

Cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, cel de-al cincilea miliardar al României din acest clasament este Ion Stoica, 59 de ani, cofondator şi preşedinte executiv al startup-ului de software Databricks, evaluat la 38 de miliarde de dolari în august 2021, care-i are printre investitori pe giganţii cloud Microsoft şi Amazon.

În clasamentul miliardarilor lumii publicat marţi, 2 aprilie, de revista Forbes se află șase români, potrivit News.ro. Alături de frații Pavăl mai sunt Daniel Dines, Ion Țiriac, Ion Stoica și Matei Zaharia.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Carina, o minunăție de fetiță de doar șase ani, din Botoșani, s-a stins din viață. Mama: „Suferința și durerea pentru tine s-au sfârșit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *