FOTO Starețul Mănăstirii Popăuți, întâlnire cu credincioșii din Dorohoi, în cadrul unei conferințe duhovnicești despre Lumina Învierii

La Dorohoi au fost reluate, după mulți ani de întrerupere, conferințele duhovnicești la care sunt invitați să împărtășească din  experienta lor părinți cu viață îmbunătățită, susține preotul Teodor Ciurariu. Potrivit acestuia, toate aceste întâlniri sunt organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfinției sale Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, iar invitat, duminică seară, a fost Părintele Arhim. Ioan, starețul Mănăstirii Popăuti de la Botoșani.

Moderatorul întâlnirii a fost părintele protopop Ionuț – Ștefan Apetrei. Chiar dacă a fost o întrerupere de mulți ani a acestor întâlniri sala a fost plină de doritori de progres duhovnicesc tineri și vârstnici, cadre didactice și preoți, iar tema întâlnirii a fost despre Lumină…Lumina Învierii.

„Hristos Domnul, Lumina care vindecă ” așa s – a intitulat conferința. După cuvântul părintelui Stareț a urmat un dialog interactiv cu participanții la această conferință în care Părintele a dat răspunsuri și ne-a oferit lămuriri asupra unor probleme duhovnicești ridicate de participanți. A fost o seară frumoasă cu multă pace și bucurie toți plecând hotărâți să corectam unele lipsuri în ceea ce privește rugăciunea, postul, si pregătirea în general a întâmpinarii Învierii Domnului nostru Iisus Hristos”, a mărturisit Tedoro Ciurariu.

Următoarea conferință va fi peste două săptămâni tot  în Sala Teatrului din Dorohoi, invitat fiind Arhim. Nicodim Petre starețul mănăstirii Bucium de lângă Iași.

foto : Alexandru Cornel, Alin Constantin Aroșoaie

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *