Polițistul din Botoșani, rănit grav într-un accident, are nevoie de sânge și de transferul la o clinică din Viena. „Fac un apel la bunătatea oamenilor pentru că Alex nu are o situație materială prea bună”

Polițistul din județul Botoșani, rănit grav într-un accident, în timp ce era în misiune, are nevoie de sânge. Alexandru Rățoi, de 24 de ani, este agent la Poliţia oraşului Flămânzi, fiind angajat în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani după ce în 2022 a absolvit Scoala de Agenti de Politie Vasile Lascar Campina.

El efectua un semnal regulamentar de oprire în trafic iar un alt autoturism care s-a angajat în depășire l-a izbit în plin. A fost transportat la Spitalul județean Botoșani, dar la scurt timp a fost solicitată o aeronavă Smurd care l-a transportat la Spitalul Floreasca din București.

„Fac un apel la bunătatea oamenilor pentru că Alex nu are o situație materială prea bună, fapt pentru care este necesară o sumă mare de bani în vederea acoperirii costurilor care se impun. Familia ia în considerare transferul lui Alex la o unitate spitalicească din Viena. Din detaliile pe care le avem până acum, are fractură de bazin si, cel mai grav, un edem cerebral pentru care s-a constituit o echipă de medici pentru a vedea ce măsuri se pot lua”, este apelul făcut pe rețelele de socializare de un coleg al polițistului.

Pentru cine vrea să doneze sânge, specificați numele Alexandru Rățoi, Spitalul Floreasca București. Cei care vor să sprijine financiar familia polițistului pot face donații în contul mamei sale, Cătălina Rățoi: RO25 BRDE 070S V476 9063 0700.

Cum s-a produs tragedia

Botoşăneanul a ajuns la spital vineri seară, după ce a fost lovit de o mașină în timpul serviciului. Potrivit Poliţiei, el a fost lovit accidental de o mașină în timp ce se afla pe partea carosabilă.

Polițistul executa activități specifice de circulație rutieră și în momentul în care a efectuat semnal de oprire unui autoturism, acesta a redus viteză pentru a opri, iar din spate, pe același sens de deplasare, s-a angajat în depășire un alt auto care l-a acroșat pe agent.

Polițistul purta uniformă cu elemente reflectorizante, specifică Poliției rutiere.

Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul autoturismului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În acest moment se efectuează cercetarea la fața locului, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier”, a declarat Delia Neniscu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Una dintre cele mai profitabile firme din Botoșani dă afară aproape 80 de salariați din motive economice. „Este singura societate care a cerut concedierea colectivă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *