Cum s-a produs accidentul din Botoșani, unde un polițist a fost lovit de o mașină. Victima este în comă la spital

Foto captura observator

Un polițist de 24 de ani din județul Botoșani este internat în stare gravă, după ce a fost accidentat în timpul serviciului de un șofer.

Agentul tocmai făcuse semn unei mașini să oprească și a fost lovit în plin de un alt conducător auto care a intrat în depășire. Victima preluată în comă a fost transferată cu un avion SMURD în Capitală.

Era ora 19.20 când agentul a fost lovit de mașină, la ieșire din localitatea Copălău, pe Drumul European 58.

Autospeciala de poliție era oprită pe dreapta, iar polițistul tocmai făcuse semn unui șofer să oprească. Acesta a încetinit, dar din spate, pe același sens, o altă mașină a intrat în depășire și a intrat în plin în agent. Tânărul a suferit răni grave. Era în comă când a fost preluat de medicii de la Spitalul Județean din Botoșani.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Dr. Ramona Guraliuc, șefa UPU, Spitalul Județean din Botoșani: „A fost stabilizat în UPU, intubat și sedat și ulterior explorat computer tomograf. Avea fractură temporală parietală, contuzii hemoragice, fractură zigomatică și traumatism toraco-abdominal.”

Ulterior, polițistul a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitală.

De la locul accidentului au fost ridicate probe și s-au făcut măsurători, dar deocamdată nu este clar în ce poziție se afla agentul când a fost lovit. El avea camera video atașată pe uniformă și urmează să se verifice dacă momentul a fost înregistrat.

Anchetatorii au stabilit că polițistul purta uniforma specifică, și o vestă antiînjunghiere, iar autospeciala avea semnalele luminoase aprinse.

Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani: „Avea ținută de polițist de rutieră, tricou cu zona piept și mâneci de culoare galbenă fluorescentă.”

Reporter ProTV: Avea geacă reflectorizantă care să fie văzută?

Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani: „Chiar dacă avea vesta antiînjunghiere, aceasta are partea de sus descoperită. În plus colegul de lângă polițistul accidentat avea în funcțiune mijloace luminoase.”

Cosmin Andreica, lider al Sindicatului Europol: „Vorbim despre o nerespectare a unei reguli de circulație care a dus la această tragedie. Rămâne de văzut dacă se poate identifica o intenție din partea conducătorului auto sau vorbim despre neglijență. Din ce în ce mai multe astfel de situații sunt prezente pe drumurile publice. Măsurile contravenționale și complementare sunt astăzi insuficiente pentru a determina conducătorii auto să respecte regulile de circulație.”

Agentul în vârstă de 24 de ani a absolvit anul trecut și este angajat al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani de câteva luni, noteaza Stirile ProTV

Accident la Botoșani! Polițist lovit de o mașină în timpul serviciului. A ajuns la spital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *