FOTO Directorii școlilor din Botoșani, învățați cum să gestioneze situațiile de violență în mediul școlar

Având ca prioritate creșterea gradului de siguranță în unitățile de învățământ botoșănean, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a organizat săptămâna aceasta, întâlniri de instruire cu directorii și directorii adjuncți de școli, grădinițe și licee din județ, în vederea formării acestora în ceea ce privește gestionarea situațiilor de violență în mediul școlar și a prezentării modalității de implementare a procedurii de management a cazurilor de violență, a declarat inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc.

La sesiunea de formare au fost invitați reprezentanți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani – Biroul de Siguranță Școlară – care au analizat împreună cu cei prezenți, posibile soluții pentru un management eficient al cazurilor de violență.

Este esențial să avem împreună cu partenerii noștri educaționali o abordare proactivă și să intervenim prompt în cazul apariției unor situații de violență, asigurându-ne că toate părțile implicate sunt auzite și sunt luate cele mai potrivite măsuri pentru a preveni recurența acestui tip de incidente în mediul școlar. Îmi doresc ca întreaga noastră activitate pe care o desfășurăm zi de zi, să fie încununată de succes, astfel încât să nu avem în mediul educațional cazuri de violență. Pentru a preîntâmpina astfel de situații sau pentru a le gestiona la un nivel corespunzător, avem nevoie în permanență de o informare corectă și de parteneri implicați activ, a precizat Bogdan Suruciuc.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *