Pompierii botoșăneni, la datorie, în acest sfârșit de săptămână, de Paștele catolic

Pompierii vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână, când credincioșii catolici sărbătoresc Paștele. Misiunea acestora este de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor medical.

Zilnic, echipajele de pompieri vor fi pregătite să intervină pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente grave ce le pot pune viața în pericol și pentru acordarea asistenței medicale de urgență, informează Inspectoratul pentru Situatii de Urgență Botoșani.

În contextul sărbătorilor care urmează, inspectorii de prevenire au început deja acțiunile de control și informare la lăcașurile de cult din județul Botoșani. Aceștia au în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție și starea acestora, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor pe timpul slujbelor religioase.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Cu acest prilej, ISU recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor.

– asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

– amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;

– nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele de companie, pentru că le pot răsturna;

– stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

– nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea;

– nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore, precizează ISU.

FOTO Magazinul ”Meșterul casei tale”, deschis, astăzi, la Botoșani. Discounturi pentru clienți și avantaje pentru parteneri!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *