Este oficial! Magazinele Profi, preluate de o nouă companie

profi city, stiri, botosani, marketEste oficial, magazinele Profi au fost preluate de lanțul Mega Image. Compania străină se va ocupa de această investiție, anunțul oficial venind după luni bune în care s-a vehiculat acestă mutare. Delhaize, grupul olandezo-belgian, este cel care va prelua supermarketurile Profi, întâlnite la orice pas la noi în țară. 

Patronii de la Delhaize vor prelua magazinele Profi! Luni la rând s-a vorbit în spațiul public despre acest subiect și iată că patronii Mega Image au reușit să încheie tranzacția. Șefii companiei străine solicitaseră Comisiei Europene acordul pentru preluarea magazinelor Profi. Tranzacția a făcut ca piața să devină mult mai competitivă și există o mare probabilitate ca noul lanț de supermarketuri să se „bată” cu giganții Lidl și Kaufland.

„În cadrul analizei, autoritatea de concurenţă va evalua impactul operaţiunii asupra consumatorului final şi al furnizorilor pe piaţa de vânzare cu amănuntul a bunurilor de consum curent. În acest context, autoritatea invită furnizorii, inclusiv cei locali, să transmită observaţii cu privire la achiziţia notificată”, au transmis reprezentanții companiei Delhaize, notează Agerpres.

Cât a costat această tranzacție

Robert Knorr, managing partner în cadrul MidEuropa, este de părere că această tranzacție este de bun augur și se va finaliza în cursul acestui an. Șefii de la Mega Image consideră că Profi reprezintă o vânzare profitabilă pentru Europa Centrală. La sfârșitul anului 2023, a fost anunțat faptul că valoarea acestei tranzacții este de 1,3 miliarde de euro.

„Vânzarea Profi este al doilea exit al MidEuropa cu o valoare de peste 1 miliard de euro în sectorul de retail din Europa Centrală, continuând succesul nostru cu Zabka, unde am construit un lider pe piaţa poloneză de magazine de proximitate.

Vânzarea către Ahold Delhaize atestă valoarea strategică pe care am adăugat-o la succesul Profi şi marchează un nou reper important pentru MidEuropa, consolidându-ne reputaţia de generare a unor profituri atractive şi lichidităţi semnificative pentru investitorii noştri.

Vânzarea Profi este, de asemenea, o tranzacţie foarte importantă pentru regiunea Europei Centrale, unde se află în continuare unele dintre companiile cu cel mai mare potenţial de creştere din Europa”, este declarația lui Robert Knorr. În urmă cu doi ani, magazinele Mega Image au avut o cifră de afaceri de 8,7 miliarde de lei, iar Profi de 11, 7 miliarde de lei. Altă mutare importantă pe piața alimentară de la noi a fost și preluarea supermarketurilor Cora de către Carrefour, potrivit Cancan.ro

Google New Urmareste-ne pe Google News

Botoșăneancă găsită în comă, abandonată mai mult moartă decât vie pe marginea unui șanț. Era complet desfigurată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *