Taxă de internare, anulată de noul manager al Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani: Cu 2 lei nu mă îmbogățesc eu

Managerul interimar al Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, Corneliu Mihai, a decis anularea taxei de internare chiar în timpul unei conferințe de presă.

După ce a fost întrebat de ce se plătește la Spitalul Județean Botoșani o taxă de internare de 10 lei, în timp ce la alte spitale din țară nu, Corneliu Mihai a spus că există cadru legal pentru încasarea acesteia și că ea a fost introdusă în urmă cu 10 ani, atunci când spitalul era într-o situație financiară mai deosebită, dar că o va anula, întrucât spitalul nu se îmbogățește.

Taxa pentru eliberarea documentelor medicale la internare și documente medicale la cererea păcienților a fost introdusă în anul 2013, motivat de lipsa de fonduri pentru achiziționarea formularelor specifice activităților medicale, precum și costul licenței prin programul de eliberare a rețetelor electronice.

Veniturile unui spital sunt compuse din veniturile prin contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate și alte venituri. (…) La timpul respectiv, spitalul era într-o situație financiară grea. Conform legislației, nu este interzis așa ceva, spitalul poate percepe niște taxe, cu aprobarea Consiliului de Administrație și incluse într-un document ca tarife percepute de spital, în vedere constituirii veniturilor proprii. (…) Cu 2 lei nu mă îmbogățesc eu, și anulez această decizie. Va fi doar coplata de 5 lei, care este prevăzută de lege”, a spus Corneliu Mihai.

Taxa de 10 lei, percepută pacienților la internare, va fi anulată cu luna aprilie.

Google New Urmareste-ne pe Google News

FOTO Managerul Spitalului Județean ”Mavromati”, Corneliu Mihai: Am venit în acest spital nu pentru a face carieră, am venit să pun umărul ca acest spital să iasă din acest impas

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *