FOTO Eveniment în județul Neamț dedicat memoriei Alexandrei Ivanov, tânăra mamă a trei copii care a murit în Maternitatea Botoșani

Alexandra Ivanov, tânăra mămică moartă în Maternitatea Botoșani, a fost comemorată, duminică, 24 martie, într-o localitate din județul Neamț. Acțiunea face parte din numeroasele evenimente pro-viața, care au loc nivel național în luna martie și în cadrul cărora se sărbătorește viața.

”Ediția din acest an este dedicată memoriei Alexandrei Ivanov, tânăra mamă a trei copii care a murit într-un spital din Botoșani după o sarcină oprită din evoluție, din cauza neglijenței medicilor. Alexandra Ivanov avea 25 de ani și sprijinirea mamele în criză de sarcină și se numără printre organizatorii Marșului pentru viață din orașul ei. Invitată de autorități în comuna Petricani, judeţul Neamț, am ținut un scurt discurs în memoria Alexandrei și am mulțumit în numele familiei pentru gestul organizatorilor. Am cerut participanților la eveniment un minut de reculegere în amintirea celei care a devenit pe plan național un stindard al luptei pentru un sistem medical civilizat și pentru justiție, în general”, a declarat Gianina Vera Poroșnicu, avocata familiei Ivanov.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Organizatorul evenimentului din județul Neamț a fost preotul Gheorghe Trofin, parohia Boiștea, din comuna Petricani, iar invitata fost președintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *