Performanță pentru un adolescent din Botoșani la Campionatul European de Go pentru Juniori

Performanță pentru un adolescent din Botoșani la Campionatul European de Go pentru Juniori! Ștefan Rotăriță a obținut trei victorii din șase la categoria U18. El a făcut parte din delegația CSM Dorna.

La categoria U12: Albert Bruckner s-a calificat pe locul 13, cu 4 victorii din 6, Matei Șincari – locul 17, cu 3 victorii din 6, Gruia Țăranu – 4 victorii din 6, iar Toma Țăranu – 1 victorie din 6.

Anul trecut, Ștefan, un adevărat „samurai” al minții,  a reușit să obțină încă un titlu de campion național la Go, la categoria juniori.

Elev la Colegiul Național „A. T. Laurian”, el a participat la numeroase turnee și a obținut rezultate remarcabile, contribuind la promovarea și dezvoltarea jocului de Go în România. Stilul său de joc și abordarea strategică l-au făcut să fie apreciat de către alți jucători din comunitatea globală de Go.

Ştefan Adrian Rotăriţa a început să practice acest sport al minţii la „Clubul de GO” Botoşani de la Biblioteca Judeţeană, alături de un mare pasionat de GO.

Go, un joc străvechi de strategie și tactică, originar din China, are o istorie bogată de peste 4.000 de ani și este considerat cel mai vechi joc din lume. Cu peste 46 de milioane de jucători la nivel mondial și 75 de federații sportive naționale, este unul dintre cele mai populare și respectate jocuri de logică și inteligență, având o popularitate deosebită în Asia. În țări precum China, Coreea de Sud sau Japonia, jocul de Go a devenit parte integrantă a culturii și a sistemului educațional.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Două tinere din Botoșani au obținut rezultate de excepție la simularea bacalaureatului. Fetele sunt de la același liceu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *