Trist! Unul dintre cei mai apreciați medici ai Botoșaniului s-a stins din viață. „Era doctorul inimilor noastre”

Unul dintre cei mai apreciați medici ai Botoșaniului s-a stins din viață, vineri, la vârsta de 56 de ani. Este vorba despre doctorul Dan Vasiliu, de la Spitalul municipal Dorohoi, care a fost dus cu elicopterul SMURD la Iași. În ciuda eforturilor colegilor săi din sănătate, organismul medicului a cedat.

„În anii studenției când mergeam la cursuri dimineața prima oprire o făceam întotdeauna la Catedrala mitropolitană. Aici treceam pe la Sfânta, mă închinam la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului luam anafura și plecam la cursuri…

La terminarea cursurilor la fel… îi făceam o vizită Sfintei Cuvioase Parascheva ,, cea mult folositoare ” îi mulțumeam pentru ajutorul dat și ne urmam activitatea din ziua respectiva. Catedrala mitropolitană ,, era full ” mai ales în perioada sesiunilor de examene… studenți de la toate facultățile veneau pentru ruga de la Sfânta pentru a birui în zilele ce urmează, pentru a nu sta în vacanță cu stresul restantelor.

Și nu doar studenții veneau ci și părinții lor ! Într-o dimineață văd așezat în lungul șir ce aștepta să se închine un chip cunoscut din copilărie… Era Radu Vasiliu… un bărbat falnic, puternic, chiar un pic aspru, fostul meu profesor de educație fizica ( de sport) de la Dorohoi. Îl salut respectuos și în șoaptă, pentru a nu deranja pe ceilalți închinători, schimbăm câteva cuvinte. Era emoționat… Fiul lui Dan avea un examen greu la U. M. F. și pentru a fi mai ușoară așteptarea a venit și el la Catedrala pentru rugăciune… pentru ,, a pune un pic umărul ” la reușita băiatului.

Mă gândeam atunci cât de importantă este rugăciunea părinților pentru copii. Și în slujbele noastre, la Sfânta Taină a Cununiei se spune ca ,, rugăciunile părinților întăresc casele copiilor ” Anii au trecut Dan tânărul studentul de atunci a devenit medic, a făcut specializare în Cardiologie, a ajuns Sef de Sectie la Spitalul Municipal din Dorohoi. Un om plăcut, elegant, atent cu cei din jurul lui și foarte apreciat de pacienți… printre cei tratați aflându-mă și eu. Plecai cu mult curaj din cabinetul lui. Peste 30 de ani a tratat bolnavii din Dorohoi Era ,, doctorul inimilor noastre”.

Din păcate astăzi am aflat vestea tristă că acel student de atunci, actualul Medic Specialist în cardiologie Dan Vasiliu a trecut la cele veșnice. A fost prietenul nostru nu doar cel care ne consulta și trata. Rugăciunile noastre au fost probabil prea firave și Dumnezeu a hotărât altfel. Transmitem sincere condoleante doamnei doctor Simona, și ea medic specialist în neurologie tot la Spitalul Municipal din Dorohoi, familiei îndoliate și tuturor colegilor și prietenilor care l-au cunoscut și apreciat. Îl vom purta în rugăciunile noastre Veșnica lui pomenire din neam în neam. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Adio Doctore. Ne- ai pus în dificultate acum când cu trecerea timpului aveam și mai mare nevoie de tine”, a mărturisit preotul Teodor Ciurariu.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *