O firmă cu un singur angajat câștigă licitația pentru reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu Botoșani

Colegiul National Mihai Eminescu BotosaniO firmă cu un singur angajat câștigă licitația pentru reabilitarea Colegiului Național Mihai Eminescu Botoșani. Este vorba de societatea comercială Sud- Est Construct SRL București, care, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanțelor Publice, a avut, anul trecut, un singur angajat.

Firma din București a câștigat licitația organizată de Primăria Botoșani, urmând să îi fie încredințată o lucrare de 21.489.397 lei, echivalentul a peste 4 milioane de euro.

Interesant că valoarea acestui contract este de cinci ori mai mare decât cifra de afaceri pe care Sud- Est Construct SRL a avut-o în 2023, care s-a cifrat la 3.958.458 lei.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Proiectul finanțat prin PNRR

Municipiul Botoșani a semnat cu Autoritatea de Management Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractul de asistență financiară nerambursabilă nr. 122490 / 31.10.2022, iar beneficiar este Colegiul Național Mihai Eminescu Botoșani” C5-B2.1.a-107″ , finanţat din PNRR/2022/C5-B2.A-176, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Cladirile care fac obiectul investiției, sunt situate pe str. Octav Onicescu, nr.7, municipiul Botosani, județul Botosani și fac parte din cladiri publice.
Terenul se află în intravilanul municipiului Botosani au urmatoarele suprafețe, pe fiecare corp astfel:
– Corpul C1 cu destinație construcții administrative și social culturale – corp clădire învățământ în suprafața construită la sol de 1587,98 mp, regim de înălțime P+2
– Corpul C3 cu destinație construcții administrative și social culturale – cantină în suprafața construită la sol de 488,34 mp parter si subsol.
– Corpul C4 cu destinație construcții administrative și social culturale – internat în suprafața construită la sol de 600,74 mp, regim de înălțime, P+2.
– Corpul C5 cu destinație construcții administrative și social culturale – laboratoare în suprafața construită la sol de 649,30 mp, regim de înălțime, P si P+3.
Terenul se află în proprietatea Statului Român, domeniu public, aflat în administrarea UAT Botosani potrivit extrasului de carte funciara nr. 63964 pentru care s-a emis Autorizatie de construire nr.151din 12.07.2023.
Obiectivul general este tranziția către un fond construit rezilient și verde.
Astfel vor fi sprijinite activități specifice realizării de investiții pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice, respectiv:
• Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii;
• Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum;
• Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie;
• Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior;
• Lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri;
• Sisteme de management energetic integrat pentru clădiri;
• Sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald;
• Modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente;
• Lucrări pentru echiparea cu stații de încărcare pentru mașini electrice, conform prevederilor Legii nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor, republicată ;
• Alte tipuri de lucrări;

One thought on “O firmă cu un singur angajat câștigă licitația pentru reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu Botoșani

  1. Astea sunt cotizațiile pentru alegeri. Am depășit și stadiul de silă. O privire peste umăr și veți recunoaște vremurile fanarioților turcilor și boierilor libidinoși. Trădători de țară și de neam.Nimic nu s-a schimbat. Pașalâc suntem, silabisit, de-ve-se-lu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *