Amenzi pentru doi comercianți din Botoșani în urma unui control al Gărzii Forestiere

Amenzi pentru doi comercianți din Botoșani în urma unui control al Gărzii Forestiere. S-au confiscat 81 metri cubi de materiale lemnoase în urma unui control efectuat de către Garda Forestieră Suceava la operatori economici din județul Botoșani. 

În perioada 07– 12 martie 2024, Garda Forestieră Județeană Botoșani a fost efectuat controale de specialitate la doi operatori economici, cu puncte de lucru situate pe raza județului Botoșani. Aceștia desfășoară activități de prelucrare primară a lemnului rotund, comercializare, precum și exploatare forestieră.

„În urma inventarierii materialelor lemnoase identificate în incintele punctelor de lucru și comparării stocurilor faptice cu cele scriptice declarate în SUMAL 2.0, s-a constatat o lipsă în gestiune care totalizează un volum de 81 mc materiale lemnoase. Față de cele constatate, pentru nedeținerea de materiale lemnoase, echipa de control a dispus sancționarea contravențională a operatorilor economici în cauză cu amenzi ce totalizează 10000 lei și ca măsură complementară s-a procedat la confiscarea valorică a cantității de 81 mc materiale lemnoase, cu o valoare totală de 24752 lei”, precizează Garda Forestieră.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *