O tânără din Botoșani, absolventă a Facultății de Medicină, cu 9.95 la licență, respinsă la concursul de angajare la Spitalul Județean. Motivul este halucinant

O tânără din județul Botoșani, absolventă a Facultății de Medicină, specializarea asistent generalist, cu 9.95 la licență, a fost respinsă la concursul de angajare la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani. Motivul este unul de-a dreptul halucinant. Fata a terminat studiile și a decis să se întoarcă să lucreze, acasă, la Botoșani.

Sigură pe ea și pe cunoștințele acumulate în anii de facultate, s-a înscris la concursul pentru un post de asistent generalist pe secția de Chirurgie generală. La finalizarea studiilor, ea a primit de la universitate o adeverință de finalizarea studiilor valabilă până la eliberarea diplomei. Botoșăneanca a depus dosarul cu adeverința respectivă, dar acesta i-a fost respins pe motiv de „lipsă copie diplomă de studii în domeniu”, așa că tânăra nu a mai avut nicio șansă să intre în concurs.

„Vreau să vă spun că și fiicei mele i-a fost respins dosarul depus pentru postul de asistent generalist pe secția chirurgie generala, motivul fiind  „lipsă copie diplomă de studii în domeniu”. Menționez că fiica mea a absolvit facultatea de medicina cu specializarea asistent generalist, anul trecut, promovând examenul de licență cu nota 9,95. Facultatea nu a eliberat încă diplomele dar absolvenții au adeverințe de finalizarea studiilor care sunt valabile până vor primi diplomele. Fiica mea a depus la dosar copia adeverinței, dar se pare că pentru cei care au verificat nu a contat. Nu mi se pare corect ca după patru ani de facultate  să nu poți participa la un concurs doar pentru că diplomele se eliberează mai târziu atâta timp cât ai o adeverință valabilă”, ne-a mărturisit mama tinerei.

Motivul pentru care mai mulți candidați care s-au înscris la concurs la Spitalul Județean ”Mavromati” au fost respinși la selecția dosarelor

Mai mulți candidați care s-au înscris la concursul de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani au fost respinși la selecția dosarelor. Motivul este unul mai puțin întâlnit: nu au respectat modelul de CV european.

De exemplu, la concursul pentru ocuparea unui post de asistent medical și a unui post de infirmier la Secția Ortopedie, patru candidați au fost respinși la dosarele de concurs, pentru ”nerespectare model CV Europass”.

Doi dintre candidații respinși, din cei opt înscrisi, sunt pe postul de asistent iar alți doi candidați pe postul de infirmier, din șase înscriși, au ieșit din concurs din același motiv.

Pentru postul de asistent la Secția chirurgie generală s-au înscris nouă candidați, iar cinci au fost respinși tot la selecția dosarelor pentru lipsa unor documente.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *