Acuzațiile oficiale care i se aduc managerului Spitalului Botoșani, Monica Adăscăliței. Ar fi primit mită între 5.000 și 10.000 lei pentru angajări

Managerul Spitalului Județean Botoșani, Monica Adăscăliței, a fost reținut pentru 24 de ore, marți, de procurorii DNA, urmând ca miercuri să fie prezentată în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă. Ea este anchetată pentru comiterea infracțiunilor de:  luare de mită (două fapte), trafic de influență.

Potrivit anchetatorilor, în lunile octombrie și decembrie 2023, Adăscăliței Monica-Delia, în calitate de manager al unității spitalicești, ar fi primit direct sau prin intermediari, de la trei persoane (din care doi subalterni) sume de bani, cuprinse între 5.000 lei – 10.000 lei, pentru a aproba angajarea unei persoane în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani pe un post de medic cu competențe limitate, pentru a aproba transferul unei persoane din cadrul unei unități medicale din orașul Săveni la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, dar și pentru a-și exercita o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra subordonaților săi și pe care ar fi promis că-i va determina să încheie cu o persoană un contract de prestări servicii medicale.

„Influența s-ar fi dovedit una reală, persoana respectivă începându-și activitatea la începutul lunii noiembrie 2023, în baza unui contract de prestări servicii, încheiat pe o perioadă determinată. Inculpatei Adăscăliței Monica-Delia i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează DNA.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Managerul Spitalului Județean Botoșani, Monica Adăscăliței, reținut de DNA

2 thoughts on “Acuzațiile oficiale care i se aduc managerului Spitalului Botoșani, Monica Adăscăliței. Ar fi primit mită între 5.000 și 10.000 lei pentru angajări

  1. De când va zic sa schimbați denumirea din spital în,,spagarul srl,, dar nu ați vrut,treceati în obiectul de activitate luatul șpăgilor și dnaul va lăsa în pace.

  2. SPITALUL sufera de o bola grava ce se perpetueaza de la revolutie pana acum : coruptia la toate nivelele ! incepand de la CJ unde vad ca toti numiti de ei sunt arestati de ceva vreme pana acum tot la fel sa angajat pe bani! titi angajatii au recunsocut ca au dat de la …inceputuri…. SPGARAIA promovata de la CJ !
    cand se intra ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *