Managerul Spitalului Județean Botoșani, Monica Adăscăliței, reținut de DNA

Managerul Spitalului Județean Botoșani, Monica Adăscăliței, a fost reținut, marți, de procurorii Anticorupție în urma perchezițiilor care au avut loc la unitatea spitalicească, dar și la locuința acestuia. Ea a fost reținută pentru 24 de ore, pentru infracțiuni de corupție, urmând să fie propusă arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile.

Adăscăliței a declarat, marți, înainte de a intra la audieri, că perchezițiilor procurorilor anticorupție au legătură cu dosarul angajarilor ilegale din cadrul unității spitalicești, anchetă începută anul trecut. Ea a precizat că procurorii au ridicat dosare de la Achiziții, dar din biroul său nu a fost ridicat niciun document.

Din birou nu s-a luat nimic, s-au luat niște dosare de la achiziții”, a declarat Monica Adăscăliție înainte de a fi audiată.

Percheziții, marți, la Spitalul Județean Botoșani

Noi percheziții au avut loc marți, la Spitalul Județean Botoșani. Procurorii din cadrul Direcției Anticorupție au descins atât în biroul managerului unității spitalicești, Monica Adăscăliței, cât și la locuința acesteia. Descinderile au loc în dosarul șpăgii de la angajare. Este vorba despre infracțiuni de corupție din perioada 2018-2023, respectiv fraudarea unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante.

Șpăgile date pentru angajarea la spitalul județean erau între 2.000 de euro și 15.000 de euro, potrivit surselor G4Media. Spitalul Județean este în subordinea Consiliului Județean Botoșani.

Mai mulți angajați ai Spitalului Județean Botoșani, în frunte cu fostul director al instituției, Doina Caba, au fost arestați anul trecut în urma descinderilor.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *