Secția de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean Botoșani va avea un nou compartiment. Medic: Până acum, pacientele erau redirecționate către Iași.

Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani va avea un Compartiment de Oncologie ginecologică. Medicul primar obstetrică-ginecologie, Ioana Alexandroaie, coordonatorul Blocului Operator de la Maternitatea Botoșani, a declarat că la acest compartiment vor fi tratate cazurile de oncologie. Compartimentul a mai funcționat și înainte de pandemia COVID, însă a fost ulterior închis. Prin reorganizarea Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, acest cpompartiment va fi din nou funcțional

”Este o supraspecializare care preia cazurile de oncologie, care au punct de plecare genitala. Până acum, inclusiv pentru investigarea lor, pacientele erau redirecționate către Iași. Noi puteam face doar screening și un prim diagnostic”, a declarat medicul Ioana Alexandroaie.

Potrivit managerului Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, la această dată se așteaptă aprobarea de la Ministerul Sănătății a noi structuri a Spitalului Județean Botoșani, care cuprinde și înființarea acestui compartiment.

În noua structură este propunerea de a face această gineco-oncologie, și anume intervențiile chirurgicale pe patologia oncologică în echipă multidisciplinară să se poată face și la Botoșani. Dacă e o tumoră ovariană sau o altă formațiune tumorală în sfera genitală să nu fie neapărat nevoie să ajungă la Cluj, la Iași sau centru universitar oncologic”, a precizat Adăscăliței.

Maternitatea Botoșani dispune de aparatură performantă și pentru mamografii.

FOTO! Fenomenul mamelor minore din Botoșani. Medic Secția Obstetrică-Ginecologie a Spitalului ”Mavromati”: Sunt minore și cu mai multe sarcini. A fost o mămică la 18 ani cu a treia naștere

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *