Trei grefiere de la instanțele din Botoșani vor promova în funcții de judecător. Cine sunt ele!

admitere inm, stiri, botosani, magistraturaTrei grefiere de la instanțele din Botoșani vor promova în funcții de judecător, ca urmare a faptului că au fost declarate admise la examenul de admitere în magistratură. Este vorba de două grefiere de la Tribunalul Botoșani și una de la Judecătoria Botoșani.

Ele se numesc Iliana Răducanu, Luminita Leontescu și Alina Maria Catalina Vasilica, care au trecut de examenul organizat in perioada 7 iulie 2023 – 6 martie 2024.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Un ofițer de la IPJ devine judecător

Un ofițer de la Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va deveni judecător, în urma promovării unui concurs de admitere în magistratură. Răzvan Ionuț Chiriac a fost declarat admis la examenul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, după ce a obținut media finală 8.44. Botoșăneanul  a fost notat cu 9.30 la testul grilă și 7.58 la proba scrisă.

Examenul de admitere în magistratură poate fi susținut de persoanele absolvente de drept, care au o vechime de cel puțin cinci ani în specialitate.

Potrivit articolului 33 din Legea 303/2004, pot fi numiţi în magistratură, pe bază de concurs, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (2), persoanele care au îndeplinit funcţia de judecător, procuror şi care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1), avocaţii, notarii, asistenţii judiciari, consilierii juridici, persoanele care au îndeplinit funcţii de specialitate juridică în aparatul Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Curţii Constituţionale, Avocatului Poporului, Curţii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, cadrele didactice din învăţământul juridic superior acreditat, cu o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani, precum şi magistraţii-asistenţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu o vechime de cel puţin 5 ani şi care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile.

Concursul se organizează anual sau ori de câte ori este necesar, de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul Naţional al Magistraturii, pentru ocuparea posturilor vacante de la judecătorii şi parchetele de pe lângă acestea.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Și un cunoscut avocat din Botoșani a devenit judecător

Un cunoscut avocat din Baroul Botoșani a devenit judecător, după ce a susținut examenul de admitere în magistratură. Este vorba de avocatul Marius Țâmpău, care activează în Baroul de avocați de 25 de ani, fiind unul dintre cei mai vechi avocați din Botoșani.

La concursul de admitere în magistratură, organizat in perioada 7 iulie 2023 – 6 martie 2024, Marius Țâmpău a obținut media 6,73, după ce a primit 6,90 la testul grilă și 6,56 la proba scrisă.

O dată cu acesta, alți trei avocați din Baroul Botoșani au fost declarați admiși în magistratură. Este vorba de Diana Ionela Aștefănesei, care a obținut media 7,32, Simona Raluca Rotaru , care a avut nota medie 8.11, și Dumitru Gabriel Voiniciuc, admis cu 7.45.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *