Alte două angajate ale Spitalului Județean de Urgență Botoșani, arestate în dosarul concursurilor trucate, se pot întoarce la muncă

spitalul judetean mavromati botosaniAlte două angajate ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, care au fost arestate în dosarul șpăgilor la angajare, se pot întoarce la muncă. Este vorba de fostul director de îngrijiri Stela Coca Crîșmaru și fosta secretară a directorului spitalului, Mirela Focșa, care au fost eliberate, în această săptămână, din arest la domiciliu și plasate sub control judiciar.

Ele au cerut judecătorilor să li se permită să se întoarcă la muncă, iar Curtea de Apel Suceava a decis, vineri, că ele pot reveni la serviciu, însă nu pe funcțiile deținute. Astfel, Crîșmaru și Focșa pot ocupa orice alte funcții, însă nu cele de director de îngrijiri și, respectiv, secretară, dar nici nu pot ocupa funcția de membru al vreunei comisii de concurs organizat pentru ocuparea de posturi în cadrul Spitalului Județean Mavromati Botoșani.

Solutia pe scurt:

Google New Urmareste-ne pe Google News

I. În baza art. 204 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava împotriva Încheierii nr. 34 din data de 06.03.2024 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava în dosar nr. 820/86/2024.

II. În baza art. 204 Cod procedură penală, admite contestaţiile formulate de inculpatele CRÎȘMARU COCA STELA şi FOCȘA MIRELA GABRIELA împotriva Încheierii nr. 34 din data de 06.03.2024 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava în dosar nr. 820/86/2024. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi în rejudecare: Modifică obligaţia impusă inculpatei CRÎȘMARU COCA STELA de a nu exercita funcţia în cadrul căreia a săvârşit fapta, respectiv de angajată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, în obligaţia de a nu exercita funcţia în cadrul căreia a săvârşit faptele, respectiv de director de îngrijiri medicale și membru al vreunei comisii de concurs organizat pentru ocuparea de posturi în cadrul Spitalului Județean Mavromati Botoșani. Modifică obligaţia impusă inculpatei FOCȘA MIRELA GABRIELA de a nu exercita funcţia în cadrul căreia a săvârşit fapta, respectiv de angajată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, în obligaţia de a nu exercita funcţia în cadrul căreia a săvârşit faptele, respectiv de secretară în cadrul Spitalului Județean Botoșani. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii penale contestate care nu sunt contrare prezentei. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuieli judiciare ocazionate de judecarea prezentelor contestaţii rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată azi, 08.03.2024, prin punerea minutei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *