Dan Alexa a rupt tăcerea despre scandalul pariurilor de la FC Botoșani: ”Ghinion mare acolo!”

La finalul lunii octombrie, la FC Botoșani a izbucnit un scandal legat de jucători care au pariat chiar pe meciurile echipei.

Virgile Pinson și Jean Armel Drole sunt cei doi jucători în cauză. Totul ar fi plecat de la un cartonaș galben văzut de Pinson, după ce a lovit o minge. Acuzațiile au fost demonstrate, iar, ulterior, cei doi fotbaliști au părăsit gruparea din Moldova.

Dan Alexa a vorbit despre scandalul pariurilor de la FC Botoșani

Dan Alexa a vorbit despre scandalul cu jucătorii pariori izbucnit la FC Botoșani în vremea când tehnicianul se afla pe banca moldovenilor.

Alexa a dezvăluit cum și-a dat seama că cei doi jucători, Virgile Pinson și Jean Armel Drole, au pariat. Antrenorul a realizat acest lucru chiar în timpul meciului cu Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 2-5, când Pinson a primit cartonașul galben în minutul 42, când a lovit o minge.

De altfel, Alexa a mărturisit că acest lucru a contribuit la plecarea sa de la FC Botoșani.

I-am dat afară și cu asta basta. Am simțit, am văzut, s-a și demonstrat a doua zi, pentru că pariase cineva apropiat la casele de pariuri din Botoșani. Mai departe, s-a ocupat clubul. Nu am mai apucat să stau mult, am mai stat o săptămână și am plecat.

Chiar în timpul meciului mi-am dat seama, așa s-a întâmplat. Cineva apropiat din anturajul lor a pariat. Ce probabilitate e să pariezi că ia Alexa galben și să îl și iau în minutul 44 și să și iasă discuțiile astea, eu neștiind că s-a pariat. Nimeni din club nu a știu, a doua zi s-a aflat.

Cum s-a luat, cum a fost chemat pe bancă (n.r. i s-a părut suspicios), erau doi, unul era pe bancă, era minutul 43, chiar pe ăla l-am trimis la încălzire, trebuia să intre în locul celuilalt. Probabil a intrat în panică pentru că nu mai avea timp să ia galben. S-a legat perfect, nu avea cum să nu se lege. Ghinion mare acolo!

S-au tras într-o parte, au vorbit, atunci mi s-a părut pe bancă, s-a pus la centru și a luat Pinson un galben pe care îl vezi de pe lună.

Două-trei faulturi, la unul i-a dat galben și a dat în minge, aia a fost. Și ăsta a fost unul dintre motivele pentru care am plecat (n.r. că cei doi au fost reprimiți în lot). Nu puteam să accept să îi primesc”, a spus Dan Alexa la emisiunea Liga Digisport.

Google New Urmareste-ne pe Google News

De unde a pornit scandalul cu pariuri de la Botoșani

Totul a plecat de la o discuție a lui Dan Alexa cu secunzii, pe care i-a informat că la pauză va schimba sistemul de joc și că-l va introduce pe Jean Armel Drole în locul lui Virgile Pinson. Discuția a fost auzită de ivorianul de pe banca de rezerve și, după golul din minutul 41, Drole a mers chiar la Pinson și i-a spus câteva cuvinte la ureche.

După doar câteva zeci de secunde, Pinson a luat cartonașul galben. Schimbarea a fost făcută, iar, după meci, Dan Alexa le-a transmis celor din conducere că vrea să plece pentru că a văzut anumite lucruri ”ciudate”. Unul dintre lucruri este chiar discuția lui Drole cu Pinson.

La câteva ore distanță, în club a ajuns o informație care a întărit suspiciunile antrenorului: o femeie a vrut să parieze 10.000 de lei, înaintea meciului, că Virgile Pinson va primi un cartonaș galben. Casa de pariuri i-ar fi refuzat suma și a lăsat-o să depună doar 1.000 de lei, potrivit Digi Sport.

FOTO 26 de comune din Botoşani vor primi microbuze şcolare electrice. A fost semnat contractul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *