FOTO 26 de comune din Botoşani vor primi microbuze şcolare electrice. A fost semnat contractul

Nu mai puţin de 26 de comune din judeţul Botoşani vor primi, în perioada următoare, microbuze şcolare electrice. Preşedinta CJ Botoşani, Doina Federovici, şi un reprezentant al firmei Pacific Tur din Bucureşti au semnat contractul pentru livrarea celor 26 de microbuze electrice cu ajutorul cărora elevii vor merge de acasă la şcoală şi de la şcoală acasă.

Cel 26 de microbuze vor deservi școlile din comunele: Albești, Avrămeni, Călărași, Cândești, Cristești, Cristinești, Corni, Coșula, George Enescu, Gorbănești, Hilișeu-Horia, Hlipiceni, Leorda, Lozna, Mihălășeni, Roma, Păltiniș, Prăjeni, Santa-Mare, Stăuceni, Todireni, Tudora, Ungureni, Văculești, Vorniceni și Vorona.

„Am bucuria să vă anunț că astăzi semnăm contractul pentru achiziția de microbuze școlare electrice pentru care am obținut o finanțare de peste 30 de milioane de lei din PNRR. Suntem și aici printre primele consilii județene din țară care reușesc să semneze contractul de livrare de microbuze școlare electrice. Din informațiile noastre doar CJ Prahova a mai finalizat zilele aceste procedura de achiziție. Odată ce am semnat contractul vrem să fim și printre primele județe în care să fie livrate microbuzele, motiv pentru care îi rugăm pe domnii care reprezintă firma Pacific Tur, aici de față, să promită în fața domnilor primari care conduc comunele ce vor beneficia de noile microbuze, că vor face tot ceea ce ține de ei pentru ca acestea să fie livrate în termenul cel mai scurt, astfel încât copiii să poată beneficia de ele”, a declarat Doina Federovici.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, valoarea contractului pe care îl semnăm astăzi este de 26,3 milioane de lei, echivalentul a 5,3 milioane de euro. Valoarea include și TVA.

„În urma licitației, a rezultat o economie de aproximativ 2 milioane de euro. Am solicitat Ministerului Educației să ne permită să folosim acești bani pentru achiziționarea a altor 9-10 microbuze electrice, precum și prelungirea termenului de implementare a contractului pentru acestea până în septembrie 2025, ca să rezolvăm problemele de transport și ale altor școli„, a spus Federovici.

La semnarea contractului au participat primarii comunelor beneficiare, dar şi parlamentarii PSD Marius Budăi, Alexandra Huţu, Dan Şlincu şi Lucian Trufin.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

One thought on “FOTO 26 de comune din Botoşani vor primi microbuze şcolare electrice. A fost semnat contractul

  1. au venit spagarii de la Buale cu cel mai proaste microbuze ! dar ce conteza daca in doi aani stau abandonate ! au luat comisioanele grase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *