Reacția vehementă a unei mămici din Botoșani la adresa celor care se plâng de „copiii din ziua de azi”. „Generația de azi oare nu este creația noastră?”

Foto: GettyImages

O mămică din județul Botoșani a avut o reacție vehementă față de toți cei care le aduc reproșuri copiilor, spunând că nu mai dau dovadă de respect, nu sunt educați corespunzător etc. Femeia spune că de vină pentru acest comportament sunt chiar cei care sunt responsabili de ei.

„Ați observat cat de frecvent auzim lamentări și reproșuri la adresa copiilor din ziua de azi? Zilnic aud: pe vremea mea exista respect, bun simț, etc; generația de azi nu are nici un căpătâi, nici un Dumnezeu! Pe bune? Chiar suntem în măsură să aducem reproșuri? Generația de azi, de care ne plângem acum atat,oare nu este creația noastră? Oare nu este rodul creșterii și al educației primite de la noi?!Oare nu culegem ce am semănat în caracterul lor, încă din primul an de viață?! Oare ei sunt o generație eșuată sau noi?”, este mesajul femeii.

Reacția acesteia vine la scurt timp după ce un cunoscut profesor a precizat că părinții sunt principalii vinovați pentru atitudinea și preocupările tinerilor.

Un profesor din Botoșani, care în prezent predă muzica în București, explică de ce ajung elevii să fie slabi la învățătură, să aibă preocupări care nu au nicio legătură cu studiul, dar și cine este principalul vinovat al acestei situații.  Mădălin Antonesei a devenit un profesor apreciat în Capitală. El formează generații noi de chitariști la Școala nr.5 din București, iar recent a fost membru al juriului la categoria „Hobby”, la Concursul Internațional de Chitară „Eduard Pamfil”.  Botoșăneanul a fost concurent ”Vocea României” 2019 și X Factor 2021.

„Cică avem elevi foarte slabi. Toată lumea sare cu gura pe ei, că nu muncesc, nu invață, doar ei sunt de vina, stau doar pe Tik Tok, telefoane, tablete etc. Cu toată convingerea eu spun că cei mai vinovați în situația de față sunt părinții! Da, da, exact! Majoritatea parintilor ai generatiei de copii care sunt acum în clasa a VIII-a sunt cei care au crescut pe final de comunism și prima parte de post comunism. Sunt acei părinți care suțin că ”daca eu n-am avut, o să-i ofer copilului meu tot”! Da, și le-au oferit orice mai puțin educație și atenție în procesul de creștere. Copiii sunt bombardați cu fel de fel de activități pe care le fac după școală, multe din ele meditații. Daca un elev pleaca de acasa la 7.30 si se întoarce la 19-20, seara, când își mai petrece părintele timpul cu copilul, de la 20 la 21,30? În week-end? Fac meditații la majoritatea materiilor și totuși sunt foarte slabi, oare de ce? Din lipsa atenției părinților care nu se ocupă și nu au grijă să îi dirijeze constant. Din toți elevii cu care lucrez, cei mai pregătiți sunt acei copii care mereu sunt însoțiți de un părinte în orice împrejurare. Și ce să vezi, nu fac nici meditații la materii de cultură generală!! Deci eșecul nu este al copiilor sub nicio formă. Un copil are voie să greșească, pentru că a geși face parte din procesul de maturizare dacă are cine să îi îndrume”, spune botoșăneanul.

Potrivit acestuia, nu sunt elevi slabi, ci doar o generație de „părinți eșuați”.

„Majoritatea vor sări acum cu veșnica replica ”da, dar eu muncesc de dimineață până seara ca să nu îi lipsească nimic copilului meu”. Un copil nu se crește doar cu bani și lucruri materiale. De asta ați eșuat dragi părinți, ați transformat frustrările neajunsurilor copilăriei voastre și ați contribuit la crearea unei generații de copii fără nicio direcție”, spune cadrul didactic.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *