Tânăr din Botoșani, profesor apreciat în Capitală. Mădălin formează generații noi de chitariști

Un tânăr din Botoani a devenit un profesor apreciat în Capitală. Mădălin Antonesei formează generații noi de chitariști la Școala nr.5 din București, iar recent a fost membru al juriului la categoria „Hobby”, la Concursul Internațional de Chitară „Eduard Pamfil”.  Botoșăneanul a fost concurent ”Vocea României” 2019 și X Factor 2021.

S-a născut pe 3 februarie 1992. Mădălin își desfășoară activitatea atât în zona instrumentală cât și în cea vocală. Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București al cursurilor de licență și master, acesta a inceput studiul chitarei la Liceul de Artă “Ștefan Luchian” din Botoșani.

Participarea la numeroase festivaluri de chitară clasică a dus la perfecționarea sa ca muzician, rezultat demonstrat prin numeroase premii dintre acestea amintind de: Concursul George Georgescu Tulcea – 2009 – Premiul III; – 2011- Premiul I; Concursul Lira de Aur – 2011 -Premiul II; Concursul Eduard Pamfil – 2016 – 2017 – Mentiune; Concursul Național de Interpretare Buzău – 2017 – Premiul II

În anul 2011 interpretează alături de Orchestra Filarmonica Botoşani, Concertul pentru chitară și orchestră in mi minor, compus de Ferdinando Carulli, sub bagheta dirijorului Nicolae Ursu. A luat cursuri de măestrie sub îndrumarea profesorilor: Florian Larousse, Gabriel Bianco, Judicael Perroy, Carlo Marchionne, Gerhard Reichenbach.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *