Marșul pentru viață, în trei localități din județul Botoșani. Vezi când va avea loc!

Marșul pentru viață din acest an se va organiza sâmbătă, 30 martie, în trei orașe din județul Botoșani. Este vorba de municipiile Botoșani și Dorohoi și orașul Darabani.

Scopul acțiunii este de a atrage atenţia asupra cauzelor negative ale avorturilor. De altfel, marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului.

Acțiunile sunt organizate de Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, care derulează în luna martie, „Luna pentru viață” , o serie de activități de susținere și creștere a gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile în criză de sarcină. Acțiunile și evenimentele Arhiepiscopiei Iașilor se încadrează în demersul pro-viață la nivel național, reunindu-se în acest an în jurul temei „Construim împreună pentru viață”, potrivit doxologia.ro

„Luna pentru viață” a început cu mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

„Fără de familia formată din soț, soție și pruncii lor suntem, în cele din urmă, nimic”

Mamă, tată și copil – cuvinte sfinte. Soț, soție și pruncii lor – realități binecuvântate de Dumnezeu. Zămislire, naștere, educație – fundament pentru viață, pentru neam și pentru lume. Botez, Mirungere, Sfânta Împărtășanie – lucruri care aduc sens, lumină și direcție în viață. Aceasta este realitatea vieții. Aceasta este viața cea adevărată!”, a transmis Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan.

Vineri, 1 martie, a fost lansat Imnul „Marșului pentru viață”alcătuit de Olivia Neagu, voluntar Pro Vita Iași și interpretat de bursierii Pro Vita Iași. Problematica pro-viață și cea a femeilor aflate în criza de sarcină are nevoie de susținerea eforturilor comune ale familiilor, cadrelor medicale, psihologilor, terapeuților, preoților, instituțiilor, organizațiilor, liderilor și formatori de opinie, ale autorităților. În acest sens, în cadrul „Lunii pentru viață”, în Arhiepiscopia Iașilor, vor avea loc peste 200 de activități pro-viață: conferințe, dezbateri, concursuri, activități artistice și de creație, cateheze, evenimente de socializare, campanii de conștientizare, proiecții de filme, ateliere pentru tineri și familii, vizite și oferire de daruri mamelor, femeilor însărcinate, persoanelor vârstnice, târguri, ateliere de lectură ș.a. Calendarul integral cu activitățile derulate de parohii, birouri Pro Vita, instituții și asociații este disponibil aici.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Sală de sport construită în cinci luni într-o localitate din judeţul Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *