FOTO Materiale de 100.000 euro pentru copiii instituționalizați din Botoșani. Ministrul Familiei: Este un lucru firesc să încercăm să facem mai mult

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a fost prezentă, astăzi, la Botoșani, într-o vizită de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului.

Aici au fost aduse aduse materiale disponibilizate de Guvernul României din Rezervele de Stat pentru copiii din sistemul de protecție public, dar și pentru cel gestionat de ONG-uri. Materialele, constând în pături, lenjerii, saltele, perne, îmbrăcăminte pentru copii din județul Botoșani, aflați în îngrijirea statului, sunt în valoare de 100.000 euro.

Natalia Intotero s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, precum și cu parlamentari PSD din județ.

”La Botoșani au ajuns materiale în valoare de peste 100.000 euro. Aste materiale practic se adaugă tuturor investițiilor pe care Consiliul Județean le-a făcut pentru sistemul de protecție a copilului și pentru tot sistemul de asistență socială de altfel, pentru că investițiile pe care le-am derulat până în acest moment alături de conducerea DGASPC, depășesc 15 milioane euro. Noi am avut grijă ca în toată această perioadă, în cenntrele noaste rezidențiale să nu lipsească nimic beneficiarilor noștri, indiferent că vorbim de copii sau persoane adulte”, a precizat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Ministrul Familiei a spus că materialele aduse vor fi pentru cei 328 beneficiari instituționalizați, atât din centrele din subordinea DGASPC Botoșani, cât și copii ce se află în grija ONG-urilor. La nivel național, vor fi 10.500 de beneficiari iar investiția se ridică la 19 milioane lei.  Natalia Intotero a spus că a solicitat aceste materiale Administrației Naționale pentru Rezervele Statului, în urma unui incident dintr-un județ din țară, când copiii dormeau pe saltele cu ploșnițe.

Este un lucru firesc să încercăm să facem mai mult, alături de eforturile făcute de Consiliul Județean, Direcția de Asisstență Socială și Protecția Copilului. (…) A fost o întrebare adresată Administrației Naționale pentru Rezervele Statului, având în vedere vizitele ce le-am desfășurat în teritoriu și nu ascund faptul că, în momentul în care am ajuns într-un județ, nu în județul Botoșani,și  pentru că azi este o zi de renaștere a vieții, de 1 Martie, poate nu o să dau numele județului respectiv, să nu existe supărări, dar acolo erau copii care dormeau pe saltele și acele saltele aveau ploșnițe. Odată întâmplat un astfel de incident într-un centru, indiferent câte activități de deratizare, dezinsecție se face, categoric că nu pot fi distruse și de aceea trebuie reînnoit. Era nedrept să facem o solicitare pentru un județ și de aceea am îndrăznit să facem pentru toți copiii și am avut înțelegere și sprijin din partea Administrației Naționale pentru Rezervele Statului”, a declarat Natalia Intotero.

Google New Urmareste-ne pe Google News

One thought on “FOTO Materiale de 100.000 euro pentru copiii instituționalizați din Botoșani. Ministrul Familiei: Este un lucru firesc să încercăm să facem mai mult

  1. ce avem ni in poze ? indivizi care cheltuie banii copiilor cu probele, medicatii scumpe pe care indivizi fara scrupupe le cheltuie pe plimbari cu showri sex in grup cu indivizi … nu va e rusiene putei sa vezi astea pe camere’ sa dai indicatii ?? sa va fie rusine mancati bani publici pe plimbari si excurisii fara rezultate ??? rusine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *