Angajări la MAI. Guvernul a aprobat scoaterea la concurs a peste 5.000 de posturi vacante

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că a fost aprobat un Memorandum pentru ocuparea prin concurs sau examen a 5.200 de funcţii vacante din cadrul structurilor din subordine.

Posturile care vor fi scoase la concurs sau examen sunt din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, dar și din cadrul altor unități care au nevoie de încadrarea funcțiilor pentru reducerea deficitului de personal.

Cele peste 5.000 de funcții sunt de execuție și sunt alocate, în principal, domeniilor ordine și siguranță publică, combaterea criminalității organizate, poliție canină, formare profesională, analiză genetică și intervenții în situații de urgență.

Demersul de scoatere la concurs a celor 5.200 de posturi se înscrie în eforturile de reducere a deficitului de personal de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, alături de încadrarea promoțiilor de ofițeri, subofițeri, maiștri militari și agenți de poliție ale Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, respectiv ale școlilor postliceale ale MAI„, anunţă, joi, MAI

În acest moment, situația privind deficitul de personal în rândul principalelor structuri al ministerului se prezintă astfel:

– Poliția Română: 20,27%

– Poliția de Frontieră Română: 20,32%

– Jandarmeria Română: 21,69%

– Inspectoratul General pentru Situații de Urgență: 24,86%.

„Precizăm că, având în vedere reorganizarea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu scopul de eficientizare a activităților și a misiunilor specifice pentru îmbunătățirea serviciului polițienesc, posturile aferente acestui inspectorat și cele adiacente demersului de reorganizare instituțională,  vor fi încadrate cu prioritate.

Încadrarea posturilor aprobate prin memorandum se va efectua etapizat.

Calendarul concursurilor și al examenelor va fi anunțat public de fiecare structură în parte, anunțurile putând fi consultate, la momentul respectiv,  pe platforma hub.mai.gov.ro”, a mai transmis MAI, potrivit Antena 3 CNN

Google New Urmareste-ne pe Google News

One thought on “Angajări la MAI. Guvernul a aprobat scoaterea la concurs a peste 5.000 de posturi vacante

  1. TRIST ! Ce se intampla acum e ca pe vreme lui CESCA cand tractoristii erau luati si facuti militieni! acum se iau indivizi care sunt mai slabi ca tractoristii lui CEASCA aia aveau o meserie aici nu stiu nimic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *