FOTO! A cumpărat un autoturism și s-a ales cu dosar penal, după ce a intrat în Vama Racovăț

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova care a prezentat, la controlul de frontieră, documente falsificate.

În data de 27 februarie, în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Italia, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 26 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat certificatul de înmatriculare și asigurarea de răspundere civilă auto, în legătură cu care polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora.

Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că ștampila care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice precum și înscrisurile din polița de asigurare nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false. Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că nu avea cunoștință că documentele sunt false și că a achiziționat autoturismul fără a încheia un contract de vânzare – cumpărare în acest sens”, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

O tânără de 22 de ani, din Botoșani, a oprit brusc mașina când a văzut o autospecială de poliție. Surpriza pe care au avut-o oamenii legii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *